Σε έξαρση η γρίπη: Τέσσερις οι νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Σε έξαρση η γρίπη: Τέσσερις οι νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Τα 14 -συνολικά- θύματα της εποχικής γρίπης ήταν ανεμβολίαστα, παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου - 51 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε εντατικές

Σε έξαρση η γρίπη: Τέσσερις οι νεκροί την τελευταία εβδομάδα
Απειλητικό αρχίζει να υψώνεται το κύμα της εποχικής γρίπης στη χώρα. Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 51 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λογω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με εποχική γρίπη, κυρίως από την αρχή του χρόνου.

Σε 14 περιστατικά γρίπης, ωστόσο, η έκβαση ήταν μοιραία, με τους τέσσερις νεκρούς να καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως και τα 14 θύματα της εποχικής γρίπης ήταν ανεμβολίαστα, παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία οι γιατροί συνιστούν το αντιγριπικόεμβόλιο. 

Κλείσιμο
Οι ειδικοι του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζουν πως επιβάλλεται ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο για όσους ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και πως πρέπει να το κάνουν ακόμη και τώρα διότι η κυκλοφορία των ιών της γρίπης αναμένεται να συνεχιστεί έως τα τέλη Μαρτίου. 

Οι ιοί της φετινής γρίπης που κυριαρχούν είναι ο τύπος Β και ο Α (Η1Ν1). 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης