PROTOTHEMA

Ελλάδα

Νέα στοιχεία

Ελληνικές βόμβες πέφτουν στην Υεμένη από το 2015

Ελληνικές βόμβες πέφτουν στην Υεμένη από το 2015

Η Αθήνα είχε προχωρήσει σε πώληση 1000 βομβών τύπου ΜΚ-82 από την 115 πτέρυγα μάχης στη Σούδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 13-5-2015

Στην πώληση 1000 βομβών τύπου ΜΚ-82 από την 115 πτέρυγα μάχης στη Σούδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 13-5-2015, είχε προχωρήσει η ελληνική πλευρά σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 


Όπως επισημάνθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ, για την συγκεκριμένη αποστολή δεν υπήρχε καμία σύμβαση ούτε και σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι και ότι «την ίδια ημέρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έκαναν δωρεά ανταλλακτικών στο Πολεμικό Ναυτικό ίση με την αξία 700 βομβών. Σύμφωνα με την αγοραία αξία τους πρόκειται για ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ.  Τον Νοέμβριο του 2015, εγκρίνεται από το ΚΥΣΕΑ η συγκεκριμένη πώληση ενώ στις 15-12-2016 πληρώνεται από την πλευρά των ΗΑΕ σε λογαριασμό του ΓΕΑ η αξία 300 βομβών που εκκρεμούσε από το 2015».

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι ΗΠΑ έδωσαν την έγκριση τους για την πώλήση των βομβών 23 μήνες μετά την πώληση! Συγκεκριμένα επισημάνθηκε ότι «υπήρξε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες κατασκευάζουν τις συγκεκριμένες βόμβες και σε κάθε περίπτωση πρέπει να εγκρίνουν την μεταπώλησή τους σε τρίτο μέρος η οποία δόθηκε τελικά στις 9-4-2017».

«Αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε καθώς οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν «spotters» δηλαδή ένα σώμα παρατηρητών που καταγράφει τι πέφτει σε εμπόλεμες περιοχές από βόμβες, οι οποίοι στην περίπτωση των Ελληνικών βλημάτων βρήκαν σειριακούς αριθμούς στην Υεμένη για τους οποίους δεν υπήρχε καμία δήλωση για πώληση στα ΗΑΕ.

Τα περίεργα σημεία της συναλλαγής  είναι ότι: 
1.Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε με 8 μήνες καθυστέρηση τη σύμβαση 
2.Το αντίτιμο μοιράστηκε σε ναυτικό και αεροπορία κάτι το οποίο είναι ασυνήθιστο 
3.Η τυπική έγκριση δόθηκε από τις ΗΠΑ 23 μήνες μετά την πώληση». 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Αριστερός Αγωνιστής14/12/201715:09

πώς κάνετε έτσι; Και τί έγινε δηλαδή; Επειδή χρησιμοποιήθηκαν ελληνικές βόμβες σε μιά γενοκτονία εναντίον αμάχων το κάνετε θέμα; Επειδή τα όπλα που πουλήσαμε σκοτώσανε κάποιες δεκάδες παιδιά; Θα μας ρίξετε για μερικά κωλόπαιδα; Θα χάσουμε το ηθικό πλεονέκτημα για κάποια σκοτωμένα γερόντια και γυναίκες; Εμείς είμαστε αριστεροί ρε. Δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια. Σφάξαμε κόσμο στον εμφύλιο για την εξουσία το ξένο αίμα δεν το φοβόμαστε. Αν χυθεί το δικό μας είμαστε ήρωες, αν χυθεί των άλλων, είναι φασίστες. Στη Βενεζουέλα στηρίζουμε Μαδούρο ,τον φονιά των φοιτητών. Δεν δικαιούστε να κρίνετε την αριστερά. Την αριστερά την κρίνει μόνο ο λαός. Τα λεφτά από τις βόμβες τα θέλαμε για καλό σκοπό. Τα παιδιά της Υεμένης πέθαναν για να μη λυγίσουμε στη διαπραγμάτευση με τους τοκογλύφους (με τόκο 1%). Το Πολυτεχνείο ζεί!

Απάντηση
noldor14/12/201713:15

Τα καλά χρόνια της δεκαετίας του 80, τα καλά παιδιά του ΠΑΣΟΚ μόλις είχαν ανέβει στην εξουσία, πουλούσαν πολεμικό υλικό, άγνωστο που, τσέπωναν τα λεφτά και μετά ανατίναζαν την Μαλακάσα και όλα ωραία.

Απάντηση
Ρε πάρε καλά?14/12/201712:08

Τι είπες τώρα..Ας βγάλει και η Ελλάς μάνα φράγκοΑλλα ρε παιδιά απο το 15 μέχρι και τώρα έχουν πέσει πανω απο 10000 βόμβες οι ελληνικές οι βόμβες σας χάλασαν.τι τι φιλέλληνες.

Απάντηση
ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΟΣΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 14/12/201711:46

ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΠΛΑ !! ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ . ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ . ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ .OΣΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ? ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ? ΡΕ ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΑ

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία