«Πράσινο φως» για την κατασκευή υπογείου γκαράζ στο Α' νεκροταφείο Αθηνών

«Πράσινο φως» για την κατασκευή υπογείου γκαράζ στο Α' νεκροταφείο Αθηνών

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως απαράδεκτες τις αιτήσεις των κατοίκων της περιοχής

«Πράσινο φως» για την κατασκευή υπογείου γκαράζ στο Α' νεκροταφείο Αθηνών
Ξεμπλοκάρισε από τα γρανάζια της Δικαιοσύνης η κατασκευή  του τετραώροφου υπόγειου γκαράζ στην πλατεία του Α΄ νεκροταφείου Αθηνών ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων.

Το Ε' Τμήμα του
Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ' αριθμ. 2485 και 2586/2017 αποφάσεις του απέρριψε τις αιτήσεις 11 κατοίκων της περιοχής του Μετς.

Οι κάτοικοι ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2010 με την οποία είχε εγκριθεί η οριστική μελέτη για την κατασκευή του τετραώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μπροστά στην είσοδο του Α’ Νεκροταφείου των Αθηνών στη συνοικία του Μετς.

Παράλληλα, οι κάτοικοι ζητούσαν να ακυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης της επίμαχης έκτασης μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας Metropolitan Athens Park, η παραχώρηση της έκτασης  στην εν λόγω εταιρεία έως τον Αύγουστο του 2040, η κοπή 110 περίπου δένδρων, κ.λπ.
Κλείσιμο

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως απαράδεκτες τις αιτήσεις των κατοίκων της περιοχής γύρω από το Α΄ νεκροταφείο, καθώς δεν προέβαλαν ειδικούς και αυτοτελείς λόγους ακυρώσεως της προσβαλλόμενης απόφασης και σύμβασης παραχώρησης.

Ακόμη, το ΣτΕ  κατήργησε  εν μέρει  την δίκη ως προς  ορισμένο σκέλος των αιτημάτων  των κατοίκων, όπως είναι η ακύρωση της οικοδομικής άδειας, κ.λπ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης