Παρασκευή ταλαιπωρίας στους δρόμους: Απεργία σήμερα σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό

Παρασκευή ταλαιπωρίας στους δρόμους: Απεργία σήμερα σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό

Λόγω 24ωρης απεργίας εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ - Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων σε όλο το λεκανοπέδιο

Παρασκευή ταλαιπωρίας στους δρόμους: Απεργία σήμερα σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό
Άλλο ένα 24ωρο ταλαιπωρίας, το τρίτο κατά σειρά, σήμερα για επιβατικό κοινό και οδηγούς λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Λόγω της απεργίας ακινητοποιημένοι θα μείνουν για όλη την ημέρα οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία, η κίνηση στους δρόμους είναι ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί.

Με δυσκολία διεξαγόταν η κυκλοφορία, γύρω στις 8:30 το πρωί, στις λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Αλεξάνδρας, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Κατεχάκη, Συγγρού, Ποσειδώνος, στον Κηφισό, στην Αθηνών - Κορίνθου, από το Δαφνί μέχρι τον Ασπρόπυργο, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά. 





Δυο ώρες αργότερα, στις 10:30 περίπου, αυξημένη ήταν η κίνηση στον Κηφισό, στο ρεύμα προς Πειραιά, από την Αττική Οδό έως τις Τρεις Γέφυρες, στην Λιοσίων, στην Βασ. Σοφίας προς Σύνταγμα, στην άνοδο της Σταδίου, στην Μεσογείων από Αγία Παρασκευή έως Χολαργό, στην Κηφισίας από τα Σίδερα Χαλανδρίου ως την Πανόρμου και στο κέντρο του Πειραιά. 



Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ εξετάζουν και το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους, πρόταση που θα συζητηθεί στη γενική τους συνέλευση τη Δευτέρα.



Η απεργία πραγματοποιείται προκειμένου να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.



«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το 'δούρειο ίππο' για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης