Πολιτική θύελλα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

Πολιτική θύελλα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

Μητσοτάκης: Αυτό το περιστατικό ξεπέρασε κάθε όριο - Καταγγελία - σοκ των αστυνομικών: Η Πολιτεία δεν μπορεί να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας από τα Εξάρχεια - Με 24 ώρες καθυστέρηση καταδίκασε την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική θύελλα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών
Πολιτικό σάλο προκαλεί ο άγριος ξυλοδαρμός του διοικητή της τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου από κουκουλοφόρους στην οδό Πανεπιστημίου, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, αλλά ούτε καν των αστυνομικών,  το ΠΑΣΟΚ να ζητά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα
και το Ποτάμι να καταλογίζει στον αρμόδιο υπουργό ότι εξακολουθεί «να κλείνει το μάτι στις αγέλες των καλωζωισμένων επαναστατών». Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με μια λακωνική ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης μετά τη θύελλα και 24 ώρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του αξιωματικού της ΕΛΑΣ.
 
Την ίδια ώρα, ακόμη και η Ομοσπονδία των Αστυνομικών Υπαλλήλων «ομολογεί» και καταγγέλει την αδυναμία της Πολιτείας να ελέγξει τέτοια φαινόμενα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να εκριζώσει τους θύλακες βίας και ανομίας από τη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα, η αστυνομία εκτιμά ότι ο ξυλοδαρμός του Γιώργου Διαμαντόπουλου εντάσσεται σε μια σειρά πράξεων που προαναγγέλουν «θερμό φθινόπωρο» στο κέντρο της Αθήνας και δεν θεωρούν το περιστατικό ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο.

Κλείσιμο
Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, που έγινε στόχος τεσσάρων κουκουλοφόρων στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη, ενώ προχωρούσε ένστολος και εν υπηρεσία προχθές αργά το απόγευμα, νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έσπευσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του και να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση. Σημειώνεται, ότι ο ίδιος αξιωματικός έχει πέσει θύμα αντιεξουσιαστών και πριν από τρία χρόνια. Στη διάρκεια διαδήλωσης τότε, άγνωστοι, αφού τον χτύπησαν του είχαν πάρει το πηλίκιο και το είχαν ...φορέσει σε ένα άγαλμα.

Μητσοτάκης: Ξεπέρασε κάθε όριο

Όμως, ο άγριος ξυλοδαρμός του αστυνομικού διευθυντή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης που στρέφουν τα πυρά τους τόσο εναντίον της κυβέρνησης, όσο και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της ΝΔ
Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε σχετικά με τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Διαμαντόπουλου:
«Είναι φανερό εδώ και καιρό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών - πλέον  ούτε και των ίδιων των αστυνομικών.  Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο.  Δείχνει ότι η Κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί το νόμο και την τάξη.
Οι αστυνομικοί, σχεδόν καθημερινά, κινδυνεύουν στο βωμό του καθήκοντος. Γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να τους περιβάλλουμε με τη στήριξη και το σεβασμό μας. 
Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι αρχές αυτές γίνονται σεβαστές από την Κυβέρνηση. Άλλωστε διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε την Αστυνομία με καχυποψία, αν όχι με απροκάλυπτη εχθρικότητα.   
Είμαι αποφασισμένος ως πρωθυπουργός να αποκαταστήσω αμέσως το νόμο και την τάξη στη χώρα μας.  Στέκομαι στο πλευρό των αστυνομικών, που σε δύσκολες συνθήκες και χωρίς πολιτική κάλυψη, επιτελούν το καθήκον τους.  Στέκομαι, όμως, και στο πλευρό όλων των πολιτών που θέλουν να νιώσουν ξανά ασφαλείς στη γειτονιά τους».

Επίσκεψη Κικίλια

Τον τραυματία διοικητή της τροχαίας επισκέφθηκε στο 401 ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ακολούθως δήλωσε: «Εάν φτάσαμε στο σημείο να ξυλοκοπούνται και άρα να κινδυνεύουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τότε πώς πρέπει να αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες;  Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και το Μέγαρο Μαξίμου οφείλουν να μας πουν εάν έχουν δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. απλά να παρακολουθούν και να μην παρεμβαίνουν στα επεισόδια που προκαλούν οι αναρχικοί, προκειμένου να μην δυσαρεστηθούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, όποτε και να γίνει αυτό, θα επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες μας.
Γιατί προκειμένου να είσαι ελεύθερος, πρέπει να αισθάνεσαι ασφαλής. 
Άλλο πράγμα η Δημοκρατία και άλλο η ασυδοσία και η αναρχία».





Στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί σε  δηλώσεις τους στελέχη της αντιπολίτευσης.   Η βουλευτής Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου σημείωσε (μιλώντας στο Σκάι) ότι «έχει χαθεί η μπάλα» και πρόσθεσε : «όλοι ξέρουμε από που προήλθε ο ξυλοδαρμός του διοικητή». Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη σχολίασε στο twitter: «Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στο Διοικητή Τροχαίας Αθηνών. Έπεσε και αυτός θύμα της βίας κ της ανομίας που εξουσιάζουν πλέον το κέντρο της Αθήνας».

Στο θέμα, αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «ντροπή για την Ελλάδα». Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης  επεσήμανε ότι δεν είναι ένα και δύο τα περιστατικά αλλά πολλά και καθημερινά.
Πρόσφατα σε σχετική επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή προς τον κ. Τόσκα είχε αναφερθεί στο άβατο των Εξαρχείων, στο άβατο των Δικαστηρίων, το οποίο, όπως είπε, δυστυχώς εξελίσσεται σε άβατο του κέντρου της Αθήνας.
«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δραστικά και αποφασιστικά, ο κ. Τόσκας προτιμά να καλέσει σε διάλογο τις συλλογικότητες των Εξαρχείων.  Η ΝΔ δεν θα καλέσει κανέναν σε διάλογο. Θα κάνει το αυτονόητο σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Θα επιβάλει το νόμο και θα προστατεύσει τους πολίτες και τη δημόσια ασφάλεια» είπε ο κ. Καραγκούνης.

Παραίτηση Τόσκα ζητά το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, ζητά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου. Οι γνωστοί – άγνωστοι με την ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν να λυμαίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων προκαλώντας τέτοιου είδους περιστατικά και την εντεινόμενη πλέον ανασφάλεια των πολιτών.

Το δόγμα ανοχής – συνενοχής της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει υπό το βάρος της ανικανότητας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε αυτά τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας.

Η παραίτησή του θα πρέπει να είχε δοθεί από καιρό αν δεν ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να ανατροφοδοτεί με την αδράνεια της την ανομία των γνωστών κύκλων των Εξαρχείων . Το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών υπενθυμίζει στους πολίτες άλλη μια φορά την επικινδυνότητα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Το Ποτάμι

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η αντίδραση από το Ποτάμι. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται: «Οι τραμπούκοι ξεπερνούν συνεχώς τα όρια χάρη στην ασυλία που απολαμβάνουν από την κυβέρνηση. Ο διοικητής της Τροχαίας κ. Γ. Διαμαντόπουλος ήταν το νέο τους θύμα, αλλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξακολουθεί να κλείνει το μάτι στις αγέλες των καλοζωισμένων "επαναστατών".

Το Ποτάμι καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να συστρατευθούν για να επανακτήσουμε τις γειτονιές μας από τα χέρια των τραμπούκων. Μπορούμε να το κάνουμε. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ιδού η Ρόδος...»

Η Ομοσπονδία των αστυνομικών

Ωστόσο, τα βέλη τους στην κυβέρνηση για το καθεστώς ανομίας στην περιοχή των Εξαρχείων στρέφουν και οι αστυνομικοί. Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να επισημάνουμε -σε πείσμα των όσων  κατά καιρούς  διακηρύσσονται  στερεοτύπως  από διάφορους  κυβερνητικούς αξιωματούχους- την αδυναμία της πολιτείας να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας  που  δρουν στη  συγκεκριμένη  περιοχή,  οργανώνοντας και  εξαπολύοντας επιθέσεις είτε κατά αστυνομικών δυνάμεων, οχημάτων και εγκαταστάσεων είτε κατά πολιτικών στόχων (προσώπων, κτιρίων, δημοσίων οχημάτων κλπ)».
Προς αυτή την κατεύθυνση η ΠΟΑΣΥ προσθέτει:
«Καλούμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα:

α)  να καταδικάσουν απερίφραστα την άνανδρη εγκληματική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα τον επικίνδυνο τραυματισμό του συναδέλφου μας και

β)  να  συμβάλουν  χωρίς  τις  ανέξοδες αντιπαραθέσεις  στην  ενίσχυση  των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας και στη θωράκιση των δημοσίων λειτουργών της ώστε  να είναι σε  θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που δέχεται τόσο η ίδια όσο και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της από κάθε επίδοξο υπονομευτή της κοινωνικής ειρήνης.

Αν η απαξίωση των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι  ο  στόχος τους,  δικό  μας μέλημα  είναι  και  πρέπει  να  είναι  η περαιτέρω ενδυνάμωση και θωράκισή τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης