Διπλάσιοι Ρώσοι τουρίστες το πρώτο 6μηνο του 2016

Διπλάσιοι Ρώσοι τουρίστες το πρώτο 6μηνο του 2016

Ο αριθμός τους έφτασε στις 83.000, ενώ ξόδεψαν σχεδόν 54 εκατ. ευρώ

Διπλάσιοι Ρώσοι τουρίστες το πρώτο 6μηνο του 2016
Διπλάσιος αριθμός Ρώσων τουριστών επισκέφθηκε την Ελλάδα κατά το πρώτο 6μηνο του 2016, κυρίως λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και το εμπάργκο που επέβαλλε στην Άγκυρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών άγγιξε τις 83.000, παρουσιάζοντας αύξηση 47,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο, το 2015, όπως αναφέρθηκε με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας (ATOR), με τίτλο «Σχεδόν διπλασιάστηκε η ρωσική τουριστική ροή προς την Ελλάδα».

Επισημαίνεται, ότι «μαζί με την αύξηση των αφίξεων από τη Ρωσία, αυξήθηκαν και τα έσοδα από τους Ρώσους τουρίστες στα ελληνικά ταμεία», καθώς κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, οι Ρώσοι ξόδεψαν στην Ελλάδα 54 εκατ. ευρώ, ποσό κατά 8,7% μεγαλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Κλείσιμο

Τέλος, στην ανάρτηση αναφέρεται ότι την Ελλάδα έχουν επισκεφθεί συνολικά 4,475 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ επισημαίνεται, ότι, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η Ελλάδα, φέτος, θα υποδεχθεί περίπου 700-800 χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης