Προκαλεί ο Ρουπακιάς: Έβρισε φωτορεπόρτερ επειδή τον φωτογράφισε

Προκαλεί ο Ρουπακιάς: Έβρισε φωτορεπόρτερ επειδή τον φωτογράφισε

Αφού, αρχικά, σήκωσε το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα, στη συνέχεια χρησιμοποίησε χυδαίο υβερολόγιο - Φραστικές αντεγκλήσεις της Μάγδας Φύσσα με υποστηρικτές των χρυσαυγιτών

Προκαλεί ο Ρουπακιάς: Έβρισε φωτορεπόρτερ επειδή τον φωτογράφισε
Δεν έχουν τέλος τα παρατράγουδα και οι εντάσεις στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται την Δευτέρα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας και όχι στο δικαστήριο του Κορυδαλλού.

Σοκ  προκάλεσε η αντίδραση του Γιώργου Ρουπακιά που ενώ βάδιζε στο διάδρομο παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, επιτέθηκε σε φωτορεπόρτερ που θέλησε να τον φωτογραφίσει. Αφού σήκωσε το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα επιτέθηκε με χυδαίο υβρεολόγιο στη φωτορεπόρτερ λέγοντας της: «Τι κανείς μωρή κ…!».

Στη συνέχεια νέο επεισόδιο εκτυλίχθηκε με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του θείου του Παυλου Φυσσα και τον συνήγορο υπεράσπισης Ευ. Καρυδοματη.

Οι τόνοι όμως ανέβηκαν και πάλι στη πολύκροτη δίκη. Συγγενείς του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, κατά τη διάρκεια διακοπής της δίκης, διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων. Όπως δε κατήγγειλε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, κάποιοι παριστάμενοι στο ακροατήριο έκαναν απειλητικές χειρονομίες.

«Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας» φώναξε η Μάγδα Φύσσα.  «Μαζεύτε την κάντε την να σωπάσει» ακούστηκε κάποιος από το κοινό με την κυρία Φύσσα να απαντά: «Μην κρύβεσαι έλα εδώ να μου τα πεις». «Βδελύγματα» ακούστηκε να φωνάζει προς το κοινό ο θείος του Παύλου Φύσσα.
Κλείσιμο

Στη συνέχεια σε δεύτερη διακοπή της δίκης η μητέρα του Παύλου Φυσσα την ώρα που μετέφεραν τον Γιώργο Ρουπακια στα κρατητήρια φώναζε: «Θα πεθάνεις. Αυτή είναι η κατάντια». Η κυρία Φύσσα φωνάζοντας ακολούθησε τον Γιώργο Ρουπακιά μέχρι την είσοδο των κρατητηρίων όπου φυγαδεύτηκε.

Νωρίτερα συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά την ώρα που περνούσε δίπλα τους μέσα στη δικαστική αίθουσα.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνήγορος πολιτικής αγωγής διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση και να ανέφερε στο δικαστήριο πως μάρτυρας που είναι να καταθέσει προπηλακίστηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα του Εφετείου. Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να μπορέσει να προσέλθει στο δικαστήριο ο μάρτυρας που αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεσή του.


Νέο ξέσπασμα της μητέρας του Φύσσα για τα όσα έγιναν στο Εφετείο
Δεν άντεξε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά, Μάγδα Φύσσα, και μετά το πέρας της επεισοδιακής ακροαματικής διαδικασίας (που έγινε για πρώτη φορά σήμερα, στην αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας) ξέσπασε, καταγγέλλοντας ένα καλοστημένο σχέδιο με στόχο να επιστρέψει η δίκη  της Χρυσής Αυγής στον  Κορυδαλλό. 

Η κυρία Φύσσα, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω. Ο Ρουπακιάς έβρισε. Έδειξαν το πρόσωπο τους. Τι είναι. Μια εγκληματική οργάνωση... Πρέπει να αλλάξουν οι καταστάσεις εδώ. Και το κοινό είναι πολύ προκλητικό. Με έβρισε. Έχουν απέναντί τους μια χαροκαμένη μάνα. Μου άρπαξαν το παιδί μου και με προκαλούν. Είναι ένα καλοστημένο σχέδιο. Εγώ θα τους στείλω εκεί που πρέπει να πάνε, στη φυλακή. Δεν θα με στείλουν αυτοί». 

Νωρίτερα, στο δικαστήριο την κατάθεσή του είχε ολοκληρώσει ο μάρτυρας και φίλος του αδικοχαμένου μουσικού Μιχ. Ξυπόλυτος, ο οποίος είχε αναγνωρίσει τους κατηγορούμενους Λέοντα Τσαλίκη, Ιωάννη Άγγο και Αν. Μιχάλαρο ως τρεις από τους άνδρες που κάθονται στην καφετέρια «Κοράλι» το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Στη συνέχεια ο μάρτυρας εξετάστηκε από την πολιτική αγωγή, με τους συνηγόρους, ωστόσο, της υπεράσπισης να διαμαρτύρονται για τον τρόπο εξέτασης του.

Ειδικότερα, ο μάρτυρας σε φωτογραφίες που του υπέδειξαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και συμπεριλαμβάνονται στο υλικό της δικογραφίας, αναγνώρισε τους Γ. Ρουπακιά, Γ. Πατέλη αλλά και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Ωστόσο, με εξαίρεση τον Γ. Ρουπακιά τον οποίο εκείνο το βράδυ συνάντησε στο Αστυνομικό Τμήμα ,ο μάρτυρας διευκρίνισε πως δεν μπορεί να καταθέσει ότι κάποιος από τους άλλους ήταν στο Κερατσίνι κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχτηκαν και υπογράμμισε πως τον Πατέλη τον έχει δει σε βίντεο στο Διαδίκτυο. 
 
Στη συνέχεια, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής υπέβαλε την εξής ερώτηση στο μάρτυρα: «Ποιος πιστεύετε ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία Φύσσα;». «Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής», απάντησε ο μάρτυρας. 

Οι τόνοι δεν άργησαν να ανέβουν και πάλι με την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να καλεί τις δυο αντίδικες πλευρές να αφήσουν τις αντιπαραθέσεις και να διακόπτει τη διαδικασία για αύριο. 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι αύριο, Τρίτη, η δίκη θα συνεχιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλό καθώς στο Εφετείο διεξάγεται η εκδίκαση άλλης υπόθεσης.


Προβλήματα
Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου στην αίθουσα του Εφετείου «σημαδεύτηκε» από προβλήματα. Συγκεκριμένα, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με αποτέλεσμα η έναρξη της δίκης να καθυστερήσει για τουλάχιστον μια ώρα. Συνήγοροι, συγγενείς, κ.λπ. εισέρχονταν στην αίθουσα έπειτα από αυστηρό έλεγχο από τη μία (κυρίως) από τις δύο εισόδους της αίθουσας τελετών του Εφετείου της Αθήνας. Στην αίθουσα δεν υπάρχει κλιματισμός, ασύρματη σύνδεση Ίντερνετ, μικρόφωνα ενώ δεν έχουν προβλεφθεί θέσεις για τους δημοσιογράφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης