Η «βεντέτα» Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ συνεχίζεται....

Η «βεντέτα» Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ συνεχίζεται....

Τι είπε τελικά ο Ολλανδρός επικεφαλής του Eurogroup στο αυτί του Έλληνα υπουργού Οικονομικών;

Η «βεντέτα» Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ συνεχίζεται....
Στα τέλη του Ιανουαρίου, όταν ο επικεφαλής του Eurogroup επισκέφθηκε τη χώρα μας για να συναντηθεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση που είχε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ με τον νέο υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ένα στιγμιότυπο στη λήξη της κοινή συνέντευξης Τύπου που έδωσαν έμελλε να συζητείται μέχρι σήμερα.

Οι ψίθυροι που αντάλλαξαν στο αυτί ο ένας του άλλου, έχουν εξελιχθεί σε... βεντέτα καθώς άλλα υποστηρίζει ο ένας και άλλα ο άλλος....

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, όταν φάνηκε κάτι να του ψιθυρίζει στο αυτί. «Ήταν δύο προτάσεις και η δεύτερη ήταν: "Αυτό δεν ήταν συνετό, δεν ήταν συνετό". Η πρώτη ήταν για την τρόικα. Δεν θυμάμαι αν είπα ακριβώς: "Σκότωσες την τρόικα" ή κάτι άλλο. Τα είχε βάλει (σ.σ. ο Γιάνης Βαρουφάκης) πολύ έντονα με τους θεσμούς, την ΕΚΤ, την Κομισιόν κλπ. Αυτό το βρήκα λάθος, γιατί οι θεσμοί δουλεύουν για τους πολιτικούς, δουλεύουν για το Eurogroup, δεν κάνουν κάτι αν δεν δώσουμε το OΚ. Εμείς λέμε: "Έτσι θα είναι το πρόγραμμα, εμείς δίνουμε το πράσινο φως"».

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στον πολυσυζητημένο διάλογο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε ότι ότι ο πρόεδρος του Eurogroup του είπε θυμωμένος στο αφτί: «Μόλις σκότωσες την τρόικα», με τον Γιάνη Βαρουφάκη να του απαντά: «Τιμή μου». Ο υπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να εκμυστηρευτεί: «Βέβαια, μου ξέφυγε και ένα "ουάου" στην αρχή».

Από την άλλη, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ επιμένει: «Το "ουάου" δεν το θυμάμαι».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης