Ξεκινούν τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για άνεργους δημοσιογράφους

Ξεκινούν τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για άνεργους δημοσιογράφους

Τα προγράμματα απευθύνονται αρχικά σε 872 ωφελούμενους, είναι διάρκειας 300 ωρών και το εκπαιδευτικό επίδομα είναι 5 ευρώ ανά ώρα

Ξεκινούν τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για άνεργους δημοσιογράφους
Έως τις 27 Ιουνίου, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής οι άνεργοι δημοσιογράφοι, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα επιδοτούμενα σεμινάρια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Τα προγράμματα απευθύνονται αρχικά σε 872 ωφελούμενους, είναι διάρκειας 300 ωρών και το εκπαιδευτικό επίδομα είναι 5 ευρώ ανά ώρα.

Πρόκειται για τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων που έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας για τους ανέργους του κλάδου, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων στη χρήση των νέων τεχνολογιών και την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Κλείσιμο
Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν άνεργοι δημοσιογράφοι μέλη της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ.), της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ.) , της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος - Ευβοίας (Ε.Σ.Η.Ε.Θ.ΣΤ.Ε.), και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.).

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν με το σύστημα «επιταγής κατάρτισης» (training voucher). Η κατάρτιση θα γίνει από πιστοποιημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης με αντικείμενο την ανάπτυξη δεξιοτήτων με χρήση τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών (ΤΠΕ) και περιλαμβάνει την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, που αποκτώνται από αυτά.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, «με αφορμή καταγγελίες που γίνονται από δημοσιογράφους (μέλη και μη μέλη της Ένωσης, άνεργους και εργαζόμενους), σχετικά με τηλεφωνήματα που δέχονται από φορείς επαγγελματικής κατάρτισης» τονίζει ότι, «δεν υπάρχει συνεργασία της ΕΣΗΕΑ με οποιονδήποτε φορέα επαγγελματικής κατάρτισης και ότι η ίδια η Ένωση είναι ο τελικός δικαιούχος των επιδοτούμενων σεμιναρίων».

Οι καταρτιζόμενοι θα επιλεγούν από την ΕΣΗΕΑ και θα εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας) μέσω μοριοδότησης, αφού υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης www.voucher.gov.gr έως και τις 27 Ιουνίου 2014.

«Οι ωφελούμενοι από τη στιγμή που θα επιλεγούν, μπορούν να επιλέξουν χωρίς πίεση τον φορέα επαγγελματικής κατάρτισης, που θα τους προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρονται αθέμιτες πρακτικές μετά την εφαρμογή του συστήματος της «επιταγής κατάρτισης», με την οποία ο καταρτιζόμενος μπορεί να επιλέξει ο ίδιος τον εκπαιδευτικό φορέα που επιθυμεί.

Σε ανάλογες επισημάνσεις, έχει προβεί κατά το παρελθόν και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), κάνοντας λόγο «παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, και προσπάθεια χειραγώγησης των ανέργων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης