Οδηγίες για τις αιτήσεις των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Οδηγίες για τις αιτήσεις των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους - Διευκρινίσεις από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Οδηγίες για τις αιτήσεις των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
Έως και τις 13 Δεκεμβρίου 2013 έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι «διαθέσιμοι» δημοτικοί αστυνομικοί, προκειμένου να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με «Οδηγίες για την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» (αριθμ. πρωτ.: ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/83/οικ.32170), η οποία εκδόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή, αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, είναι ο τρόπους με τον οποίο θα επιλέξουν τις θέσεις προτίμησης για την τοποθέτησή τους στους νέους φορείς - έχουν ανοίξει 2.858 θέσεις, κυρίως στην Ελληνική Αστυνομία, στα σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης («one stop shop») του υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες Δίωξης Παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Να σημειωθεί πως την ίδια ημέρα (13 Δεκεμβρίου) εκπνέει και η προθεσμία να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αποτίμηση προσόντων και όσα δικαιολογητικά δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.

Κλείσιμο
Επιπρόσθετα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις θέσεις προτίμησης, καθώς θα παραμείνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας όσοι δημοτικοί αστυνομικοί δεν υποβάλλουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξη, υποβάλλουν αίτηση χωρίς να αναγράψουν καμία θέση προτίμησης και υποβάλλουν αίτηση με περιορισμένο αριθμό θέσεων και τελικά δεν καταλάβουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους (μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας αποτίμησης προσόντων) επειδή σε αυτές διατίθενται υπάλληλοι που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό μορίων.

Να σημειωθεί ότι εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες κατάρτισης των Πινάκων Βαθμολογικής Κατάταξης και διάθεσης των υπαλλήλων στις νέες θέσεις εκδίδεται και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση μετάταξης. Σε αυτήν καθορίζεται και η ημερομηνία εμφάνισης του υπαλλήλου στο φορέα υποδοχής, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 ημέρες από τη δημοσίευση της απόφασης.

Αν ο υπάλληλος δεν εμφανισθεί με υπαιτιότητά του στο φορέα υποδοχής κατά την καθορισμένη ημερομηνία, εκδίδεται πράξη απόλυσης του υπαλλήλου και ανακαλείται η σχετική πράξη μετάταξης από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής. Τα στοιχεία διαβιβάζονται από την αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού του φορέα υποδοχής στο ΑΣΕΠ καθώς και στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο προκειμένου να μεταταχθεί στη θέση «ο αμέσως επόμενος αδιάθετος υπάλληλος του Πίνακα Βαθμολογικής Κατάταξης».

Διαβάστε την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης