Αστυνομικός της κυπριακής ΜΜΑΔ (Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης), στη προσπάθεια του να συλλάβει αλλοδαπό και να του περάσει χειροπέδες κάθεται πάνω στο πόδι του και του το σπάει.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Λευκωσίας.
Ο αλλοδαπός είναι νόμιμος αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά των αστυνομικών οι οποίοι όταν βλέπουν έγχρωμους στον δρόμο, τους υποβάλλουν σε εξευτελιστικούς ελέγχους, σε δημόσια θέα.
Ο αλλοδαπός, ενώ σφαδάζει από τον πόνο, ζητάει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο και αρνείται να πάει στον γιατρό με τη συνοδεία του αστυνομικού που τον κακοποίησε.
Κλείσιμο
Το συμβάν κατήγγειλε η ΚΙΣΑ (Κίνηση για Ισότητα και Αντιρατσιμό). Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου έχει ζητήσει από την Αστυνομία έκθεση γεγονότων.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κανένα Παιδί Χωρίς Κράνος» η Anytime προσφέρει δωρεάν παιδικά κράνη σε παιδιά 4–12 ετών, για να γίνει η ασφάλεια αυτονόητο μέρος κάθε βόλτας.