«Εισβολή» με πανό και τρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας - Προσαγωγές από την αστυνομία

«Εισβολή» με πανό και τρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας - Προσαγωγές από την αστυνομία

Διαμαρτυρήθηκαν για την αντιμετώπισή του και το ζήτημα της απεργίας πείνας - Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας στο σημείο

ypoyrgeio-ygeias-koufontinas-354
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι διαμαρτυρόμενοι, περίπου 60 στον αριθμό, πέταξαν τρικάκια, και φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα

Στο σημείο υπήρχε μόνο ένας φύλακας που είχε βάρδια στο υπουργείο και κάλεσε άμεσα την Αστυνομία.  Στο σημείο πήγαν ισχυρές  αστυνομικές δυνάμεις. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όλοι όσοι συμμετείχαν στην συγκεκριμένη ενέργεια προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη ΓΑΔΑ.

IMG_2727
IMG_2726
IMG_2723
IMG_2722
IMG_2721

Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται πως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που διανύει την 40ή μέρα απεργίας πείνας την οποία και ξεκίνησε επειδή μεταφέρθηκε από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου στον Δομοκό. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τη νύχτα, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στου Ζωγράφου, σε ATM τράπεζας, και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στο μηχάνημα και σε δύο μηχανές που ήταν σταθμευμένες στο δρόμο.

Κείμενο υπέρ του Κουφοντίνα

«Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ», αναφέρει σχετικό κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το οποίο δημοσιεύθηκε την ώρα της επίθεσης στο υπουργείο Υγείας.

«Με τη σημερινή παρέμβαση στο συγκεκριμένο κτίριο επιδιώκουμε αφενός να σπάσουμε τη δολοφονική σιωπή γύρω από την υπόθεση της απεργίας πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δ.Κουφοντίνα, να καταγγείλουμε τις αυθαιρεσίες που έχει διαπράξει η κυβέρνηση της ΝΔ, να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα» σημειώνεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη για να ηλεκτροδοτηθούν τα τελευταία 10.000 νοικοκυριά σε Αττική

Κρούσματα κορωνοϊού: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο - Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες

Ιταλία: Ο Ντράγκι εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης