PROTOTHEMA

Περιβάλλον

Φωτογραφίες: Χιλιάδες τσούχτρες ξεβράζονται στις παραλίες του Κορινθιακού

Ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των θαλάσσιων ασπόνδυλων - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 

Μια δυσάρεστη και αποκρουστική εικόνα αντικρίζουν από το πρωί οι λουόμενοι στις παραλίες του Λουτρακίου, στο Ξυλόκαστρο, στην Ψάθα και στο Πόρτο Γερμενό, όπου χιλιάδες τσούχτρες Pelagia noctiluca έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Το συγκεκριμένο είδος με το που έρχεται σε επαφή με τον άνθρωπο ελευθερώνει μια νευροτοξίνη που για κάποιους ( άτομα που πάσχουν από αλλεργίες) μπορεί να καταστεί πολύ επικίνδυνη.Μάλιστα εξαιτίας του φαινομένου της παρουσίας των μεδουσών στον κόλπο του Κορινθιακού που εδώ και μέρες βρίσκεται σε έξαρση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων, παρουσία των βουλευτών του Νομού Κορίνθου στα γραφεία του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου.Υπήρχε σχετική ενημέρωση για το φαινόμενο από την Δρ. Σ. Ζερβουδάκη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο λήψης άμεσων μέτρων που θα μπορούσαν να το περιορίσουν, όπως η τοποθέτηση διχτύων και η περισυλλογή των μεδουσών με βάρκες, μέχρι η σκέψη να κηρυχθεί ο Κορινθιακός «προστατευόμενη ζώνη αλιείας» και παράλληλα να εφοδιαστεί με θαλάσσιες χελώνες και δελφίνια, που έχουν ως κύρια τροφή τις μέδουσες και τις τσούχτρες.
 


Τα αλιευτικά σκάφη που αλωνίζουν ανεξέλεγκτα εδώ και χρόνια στον κόλπο του Κορινθιακού, έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν κάθε είδος μεγάλου ψαριού, γεγονός που οδήγησε στην ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των θαλάσσιων ασπόνδυλων σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών.
 


Οι τσούχτρες είχαν κάνει δυναμική εμφάνιση και πέρυσι, όμως κανένας αρμόδιος φορέας δεν έδειξε ενδιαφέρον για τον περιορισμό τους καθώς άπαντες ήλπιζαν ότι ο φετινός κρύος χειμώνας θα τις έδιωχνε.Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Να μην επιληφθεί κανείς18/06/201700:06

του θέματος, και να αφεθεί η φύση να ολοκληρώσει το έργο της, με βάση την θεωρία της εξέλιξης. ΑΝ κάποιοι στην περιοχή ενεργούσαν βλακωδώς πιάνοντας όλα τα ψάρια, ή σκοτώνοντας/απομακρύνοντας όλα τα δελφίνια και οι κάτοικοι τις περιοχής δεν είπαν τίποτα και το ανεχόταν, ούτε ζήτησαν να παρέμβει κάποιος. Τώρα μόλις πήρε φωτιά ο πωπός τους, θέλουν να έρθει το κράτος (και οι υπόλοιποι Έλληνες με τα λεφτά μας) να δώσει λύση (να σκουπίσει τα σκ**ά που αυτοί έκαναν). Να μην γίνει τίποτα, να ερημωσει ο τόπος και οι ντόπιοι όταν πηγαίνουν στα τοπικά καφενεία να δοξάζουν τους ηρωικούς ψαράδες της περιοχής που τα ξεπάστρεψαν όλα.

Απάντηση
Τσονακας26/05/201720:48

Προ δυο μηνων ποσους τονους ψαρεψαν 20 και τα πουλησαν στο Γαλαξειδι

Απάντηση
Το ακούσαμε και αυτό !26/05/201718:38

Θα καταστραφεί ο τουρισμόs στο Λουτράκι ! Ποιόs τουρισμόs ρε παιδιά ; Τούs Αθηναίουs του ΣΚ ενοείται ;

Απάντηση
VAGANEMOS 26/05/201716:13

Όπως πάντα τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου, προληπτικά τίποτα τι και αν είχε γεμίσει από πέρυσι!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία