Μαρκοπουλιώτης: Η Κομισιόν θα παρέχει την ενδεδειγμένη υποστήριξη στην Ελλάδα

Μαρκοπουλιώτης: Η Κομισιόν θα παρέχει την ενδεδειγμένη υποστήριξη στην Ελλάδα

Η πρώτη συνέντευξη του νέου επικεφαλής του γραφείου της Κομισιόν στην Ελλάδα, στο ΘΕΜΑ 104,6

Μαρκοπουλιώτης: Η Κομισιόν θα παρέχει την ενδεδειγμένη υποστήριξη στην Ελλάδα
«Μετά το πρόγραμμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρέχει την ενδεδειγμένη υποστήριξη, η οποία θα έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών» δήλωσε στο ΘΕΜΑ FM 104.6 ο νέος Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης. 

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις του ελληνικού προγράμματος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Επιτρόπου Μοσκοβισί και στο σαφές μήνυμα, το οποίο εξέπεμψε. 

Στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του -στην εκπομπή του "Αθήνα-Ευρώπη σε 15 λεπτά" (την οποία υποστηρίζει το Europe Direct του δήμου Αθηναίων)- ο κ. Μαρκοπουλιώτης τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πίστη ότι θα υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, εφόσον οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν, και ότι η Ελλάδα θα γίνει μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης με τα προνόμια και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε, ως παρομοίωση, ότι το τιμόνι, θα έχει υδραυλική υποστήριξη, αλλά θα το κρατάει η Ελλάδα. 

Καλούμενος να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα, δεδομένης της εμπειρίας του στην Κύπρο, επισήμανε ότι πάγια η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ουσιαστικής σημασίας τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας και υποστηρίζει το δικαίωμα μιας χώρας να εκμεταλλεύεται την ΑΟΖ της. 
Κλείσιμο

Επικαλούμενος , δηλώσεις του προέδρου Γιούνκερ, σημείωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση δυστυχώς σε ορισμένους τομείς δεν παραμένει προσηλωμένη στις αξίες της Ένωσης. Ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να έχει τεντωμένο το χέρι προς τον τουρκικό λαό, αλλά και η κυβέρνηση της πρέπει να κάνει αυτά τα οποία απαιτούνται. 

Επισήμανε ότι η Ευρώπη έχει μεταφέρει κονδύλια στην Τουρκία για τη δημιουργία και διατήρηση αξιοπρεπών συνθηκών φιλοξενίας για το μεγάλο αριθμό προσφύγων της Συριακής κρίσης, αλλά αναφέρθηκε και στη μείωση των ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά, οι οποίες σημείωσαν πτώση 95%, ως θετικό αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας. Τέλος αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα ολοκληρωθεί με το σωστό ρυθμό, τον οποίο η Επιτροπή πάντα καταφέρνει να επιτυγχάνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης