PROTOTHEMA

Οικονομία

Δεν πίστευαν στα μάτια τους

Ιστορίες φορολογικής τρέλας: Άνεργοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο 4.500 ευρώ!

Ιστορίες φορολογικής τρέλας: Άνεργοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο 4.500 ευρώ!

Έπεσαν «θύματα» του συστήματος καταλογισμού φόρου βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης - Διαβάστε χαρακτηριστικά παραδείγματα

Αντιμέτωποι με τα παράλογα του φορολογικού συστήματος βρέθηκαν φέτος αρκετοί φορολογούμενοι που έλαβαν εκκαθαριστικά σημειώματα με φόρο έως και 4.500 ευρώ μολονότι οι ίδιοι ήταν είτε άνεργοι είτε περιστασιακά απασχολούμενοι.


Οι φορολογούμενοι αυτοί έπεσαν «θύματα» του συστήματος καταλογισμού φόρου βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης.

Τα παραδείγμα που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος είναι ενδεικτικά:

- άνεργος φορολογούμενος που για το 2016 δήλωσε ως ετήσιο εισόδημα 0,24 ευρώ από τόκους καταθέσεων και διέμενα σε οικία 70 τ.μ. που του είχε παραχωρήσει η μητέρα του και ήταν κάτοχο ΙΧ αυτοκινήτου 1.756 κυβικών εκατοστών έλαβε εκκαθαριστικό με φόρο 4.470,30 ευρώ

- άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 921 ευρώ από ενοίκια και περιστασιακή μισθωτή απασχόληση, κυρία κατοικία 27τ.μ. και ΙΧ 1.500 κυβικών εκατοστών παλαιότητας 7 ετών κλήθηκε να πληρώσει φόρο 3.236,36 ευρώ

- άγαμος και άνεργος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 1.200 ευρώ από ενοίκια και 480 ευρώ από επίδομα στήριξης τέκνων του ΟΓΑ, με κατοικία 80τ.μ. και ΙΧ 1.300 κ.εκ. 11ετις έλαβε λυπητερή με 3.620,80 ευρώ

Όπως εξηγείται δεδομένων των πολύ χαμηλών εισοδημάτων των εν λόγω φορολογουμένων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κατά την εκκαθάριση προσδιόρισε το ύψος των φορολογητέων εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης που είναι 3.000 ευρώ για άγαμο φορολογούμενο ή 2.500 για έγγαμο και πρόσθεσαν τεκμήρια διαβίωσης για σπίτια και ΙΧ.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

@13/09/201721:03

Τον ιδιοκτήτη λέει τον πιάνουν τα τεκμήρια σπιτιού. Ε πόσα ξοδευει πια κάθε χρόνο για τη συντήρησή του; 3-4 χιλιάρικα; Γιατί τόσα του χρεώνουν. Πόσες φορές θα χρειαστείς το χρόνο τον υδραυλικό και τον μπογιατζή; 100;;; Ενώ κάποιος χωρίς σπίτι στο όνομά του, κανένα τεκμήριο... Τα ενοίκια που πληρώνει για την κύρια κατοικία του πού τα βρίσκει; Στα δέντρα; Εκείνα δεν προκύπτουν από κάποιο... θεωρητικό εισόδημα;

Απάντηση
@13/09/201722:16

Ενώ ο ενοικιαστής ζητάει όταν τον καλεί... άσε μας ρε Λούλη....

Απάντηση
Κατσαπλιάδες....13/09/201717:59

Μην σχολιάζετε τσάμπα γιατί ο Δρ Σόιμπλε έχει φροντίσει για εσάς......φτώχεια,πόνο κ δυστυχία!!!! Γι'αυτό αφήστε τα παραδείγματα κ πληρώστε την εφορία......όσο δεν πληρώνετε τόσο θα κόβονται συντάξεις κ μισθοί!!!!!!! Τα μόνο σίγουρα σε αυτό τον κόσμο είναι η εφορία κ ο θάνατος..........γι'αυτό συμβιβαστείτε κ με τα δύο!!!!!

Απάντηση
Γιώργος13/09/201716:31

Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει όταν μειωθεί το αφορολόγητο..Θα κλάψει και ο κάθε πικραμνένος παιδιά,ακόμη δεν είδαμε τίποτα.

Απάντηση
ΑΝΑΡΧΟΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ 201713/09/201714:10

Ο Σωστός τίτλος του Άρθρου θα έπρεπε να ήταν για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ και όχι γενικώς+αορίστως για τους Άνεργους......όπως στρεβλά μας παρουσιάζουν..Για τους Έλληνες Άνεργους Υπερφορολόγηση-Ελεύθερους Επαγγελματίες-τα παιδιά των Ελλήνων (όσοι κάνουν...κατά μέσο όρο 1 άντε το πολύ 2) θεωρούνται Τεκμήριο=Νούμερο=Φόρος...,Μειώσεις Μισθών/Συντάξεων/Απολύσεις/Πλειστηριασμοί σε σπίτια Ελλήνων ώστε να έρθουν τα παιδιά του G.SORROS=ΜΚΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ..να τα πάρουν δια μέσω των ΜΚΟ...και τα δίνουν στους "Πρόσφυγες"...λαθροτζιχαντοταλιμπάν....οι οποίοι έχουν ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ+400ε έκαστος τον μήνα + 450ε για τα Ψώνια στο Supermarket με την Κάρτα....850 η Γυναίκα + 850 ο Άντρας Γενικό Μηνιαίο Σύνολο=1750..αφού ΔΕΝ έχουν ΈΞΟΔΑ τα αποταμιεύουν ή τα στέλνουν με Εμβάσματα στις Πατρίδες τους...ενώ για τον Έλληνα Άνεργο ούτε κατά διάνοια τέτοια ΠΑΡΟΧΗ,το 70% των Αστέγων σε όλες τις Μεγάλες Πόλεις είναι Έλληνες αλλά κανείς δεν Ενδιαφέρεται για αυτούς...ΔΕΝ υπάρχουν Αλλοδαποί/Λαθρομετανάστες Άστεγοι...σαν να μην Υπάρχουν...το Επίσημο Ελληνόφωνοσταλινοφασιστικό Κράτος Διώκει τον Έλληνα με Πολυεπίπεδο τρόπο,αυτή είναι η Αλήθεια έχουμε 2 Μέτρα και 2 Σταθμά κατά την γνωστή ρήση του ΓΑΠ...Λεφτά υπάρχουν αλλά για όλους τους αλλόφυλους-αλλοεθνείς πέραν των Ελλήνων.

Απάντηση
Λούλης13/09/201715:46

Μιλάει κάποιος που, τόσα χρόνια ζει από τα δανεικά των άλλων λαών και από τα εμβάσματα των Ελλήνων οι οποίοι δουλεύουν στο εξωτερικό και τα στέλνουν στην Ελλάδα! Αφού εσύ χαραμοφάη , μπορεί (λέμε τώρα) να δουλεύεις, όμως ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!! Άντε φτύσε τα μπούτια σου.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία