«O ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι να δανείζει πλούσιες χώρες» λέει για την Ελλάδα ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

«O ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι να δανείζει πλούσιες χώρες» λέει για την Ελλάδα ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

Άφησε να εννοηθεί ότι η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να θέσει εμπόδια στη συμμετοχή του Ταμείου στο παρόν ελληνικό πρόγραμμα - «Θεωρούμε ότι είναι πρωταρχικά ευρωπαϊκό ζήτημα, αλλά το παρακολουθούμε επειδή είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές»

«O ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι να δανείζει πλούσιες χώρες» λέει για την Ελλάδα ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ, όπως τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί με τις δηλώσεις του στους «Financial Times» ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στήβεν Μνούτσιν, δεν έχουν πρόθεση να θέσουν εμπόδια στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα,. Ωστόσο, ο κ. Μνούτσιν υπογράμμισε ότι ο πρωταρχικός ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι να δανείζει πλούσιες χώρες, στις οποίες εμμέσως ενέταξε την Ελλάδα.

Όπως είπε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν το ΔΝΤ να συζητά τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Θεωρούμε ότι πρωταρχικά είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, παρότι είναι κάτι το οποίο παρακολουθούμε επειδή είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα, προσθέτοντας ότι ευελπιστεί να βρεθεί λύση στην κατάσταση της Ελλάδας (Greece situation) στο «κοντινό μέλλον».

Επί του παρόντος, σύμφωνα με τους Financial Times, το Ταμείο και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Αθήνας δίνουν αγώνα δρόμου για να κλείσουν μια συμφωνία που θα μπορούσε να προβλεπει ότι το ΔΝΤ συμμετέχει πλήρως στο τρέχον ελληνικό δανειακό πρόγραμμα ύψους 86 δισ. ευρώ, δηλαδή στο τρίτο μνημόνιο.

«Εάν κάποιοι ανησυχούσαν ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να σηματοδοτούσε την απόσυρση των ΗΠΑ από τον κόσμο, ο κ. Μνούτσιν έστειλε σήματα για την προθυμία της αμερικανικής διοίκησης να εμπλακεί σε προσπάθειες αντιμετώπισης οικονομικών κρίσεων εκτός Ηνωμένων Πολιτειών» σχολιάζουν οι Financial Times.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης