Είδε Χουλιαράκη και αποχωρεί αύριο από την Αθήνα η Τρόικα

Είδε Χουλιαράκη και αποχωρεί αύριο από την Αθήνα η Τρόικα

Πληροφορίες για Eurogroup Τρίτη του Πάσχα ή την επόμενη Πέμπτη - Αναζητείται φόρμουλα για να περάσουν τα πρόσθετα μέτρα

Είδε Χουλιαράκη και αποχωρεί αύριο από την Αθήνα η Τρόικα
Σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι δεν χάθηκε η επικοινωνία και ότι μπορεί να προγραμματιστεί Eurogroup την άλλη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε και η νέα συνάντηση των θεσμών με την ελληνική πλευρά, προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα, ώστε να περάσουν από τη Βουλή τα πρόσθετα μέτρα, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, που ζητούν οι δανειστές.

Έπειτα από περίπου δύο ώρες (ξεκίνησαν στις 17.30), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, αποχώρησε -χωρίς δηλώσεις- από το κεντρικό ξενοδοχείο, ενώ λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ έφυγαν και οι επικεφαλής των ελεγκτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newmoney.gr, οι απεσταλμένοι των δανειστών θα φύγουν αύριο από την Ελλάδα, με προοπτική να επιστρέψουν αμέσως μετά το Πάσχα.
Κλείσιμο

Η κυβέρνηση έχει προτείνει τη δημιουργία ενός μηχανισμού-συστήματος αυτόματης περικοπής δαπανών, εφόσον διαπιστώνονται αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους, τις οποίες θα επικυρώνει η Eurostat.

Πάντως, όπως διέρρευσε από τις Βρυξέλλες, δεν αποκλείεται την άλλη εβδομάδα, την Τρίτη (ή το αργότερο την Πέμπτη), να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης