Τσακαλώτος: Την Παρασκευή ξεκινά η διαπραγμάτευση

Τσακαλώτος: Την Παρασκευή ξεκινά η διαπραγμάτευση

O υπουργός είπε ότι το συνταξιοδοτικό ζήτημα που περιλαμβάνει και τις περικοπές στις πρόωρες συντάξεις έχει βγει από την λίστα των προαπαιτούμενων και θα ενταχθεί στον «οδικό χάρτη» του πρώτου εξαμήνου

Τσακαλώτος: Την Παρασκευή ξεκινά η διαπραγμάτευση
Την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» για την τελική συμφωνία που πρέπει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, να ολοκληρωθεί εως τις 18 – 20 Αυγούστου.

Εκτός αυτού, ο υπουργός είπε ότι το συνταξιοδοτικό ζήτημα που περιλαμβάνει και τις περικοπές στις πρόωρες συντάξεις έχει βγει από την λίστα των προαπαιτούμενων και θα ενταχθεί στον «οδικό χάρτη» του πρώτου εξαμήνου που θα περιλαμβάνει η νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2015 – 2018.

Αναφορικά με τα μέτρα για τους αγρότες, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι ουδέποτε μπήκε σχετική συζήτηση στο τραπέζι με τους δανειστές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν και αυτό το θέμα θα μεταφερθεί στο τελικό κείμενο της συμφωνίας.

Κλείσιμο
Αναλυτικά, ο υπουργός ανοίγοντας την συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών υποστήριξε ότι με την ψήφιση των δύο προαπαιτούμενων μέτρων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο (σ.σ. Κώδικας πολιτικής Δικονομίας, Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις τραπεζικές καταθέσεις) ολοκληρώνονται οι έξι υποχρεώσεις της κυβέρνησης προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την τελική συμφωνία.

Πρόσθεσε δε ότι «Δεν ισχύουν όσα γράφηκαν για τις πρόωρες συντάξεις. Ήταν μεν συμφωνημένο με τους θεσμούς αλλά μας είπαν ότι θέλει περισσότερη μελέτη και θα έρθει μετά την συμφωνία» ενώ για να υποστηρίξει τον κατεπείγοντα χαρακτήρα σημείωσε «Έχουμε στενό χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να έχουμε συμφωνία εως 18 – 20 Αυγούστου ώστε να είμαστε έτοιμοι για το ομόλογο της ΕΚΤ».

Τόνισε ότι «η λέξη «αγρότες» στα έξι προαπαιτούμενα δεν υπάρχει»  και συμπλήρωσε «Τα κείμενα με τα μέτρα που στείλαμε είναι 18 σελίδες. Αυτά θα γίνουν 180 σελίδες καθώς θα γραφούν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε και πως θα γίνουν. Το συνταξιοδοτικό θα μπει εντός του πρώτου εξαμήνου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης