Bloomberg: Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει στάση στην εξωτερική πολιτική καθώς πλησιάζει την εξουσία

Bloomberg: Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει στάση στην εξωτερική πολιτική καθώς πλησιάζει την εξουσία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μασάζ στους στόχους εξωτερικής πολιτικής καθώς οσμίζεται την εξουσία» είναι ο τίτλος του άρθρου 

Bloomberg: Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει στάση στην εξωτερική πολιτική καθώς πλησιάζει την εξουσία
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζει πολλές από τις επαναστατικές του θέσεις για πετύχει καλύτερους όρους στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, αναφέρει το Businessweek Bloomberg, σε νέο του δημοσίευμα με τίτλο “ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μασάζ στους στόχους εξωτερικής πολιτικής καθώς οσμίζεται την εξουσία”.

“Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην εξουσία, υιοθετεί μια πιο mainstream στάση όσον αφορά την εξωτερική πολιτική. Παλαιότερα το κόμμα είχε ταχθεί υπερ της εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την απομάκρυνση του αμερικανικού στόλου από την Κρήτη”, αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ακόμα και η δέσμευσή του να αναστρέψει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις προς τη Ρωσία τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση.

Αυτό θα είναι και το πρώτο τεστ του ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλθει στην εξουσία, τονίζει το διεθνές πρακτορείο. Οι κυρώσεις προς τη χώρα αίρονται τον Ιούλιο εκτός κι αν ανανεωθούν ομόφωνα και από τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ερωτηθείς από το Bloomberg, εάν θα επιδιώξει να μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων, o Κώστας Ήσυχος, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική, δήλωσε ότι “μια τέτοια συζήτηση είναι πολύ νωρίς για να γίνει. Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα που βρίσκεται σε βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση με πολύ υψηλή ανεργία, δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα από τις κυρώσεις αυτές”.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης