Έως 30 Απριλίου η νέα εκκαθάριση ΦΑΠ για ιδιοκτήτες σε Παλαιό Ψυχικό-Φιλοθέη

Έως 30 Απριλίου η νέα εκκαθάριση ΦΑΠ για ιδιοκτήτες σε Παλαιό Ψυχικό-Φιλοθέη

Για όσους κατέβαλαν φόρο με βάσης τις υψηλές αντικειμενικές τιμές, που ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας

Έως 30 Απριλίου η νέα εκκαθάριση ΦΑΠ για ιδιοκτήτες σε Παλαιό Ψυχικό-Φιλοθέη
Μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ΦΑΠ των ετών 2012-2013, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης που κατέβαλαν φόρο με βάση τις υψηλές αντικειμενικές τιμές που ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, για τη νέα εκκαθάριση του φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων, απαιτείται η υποβολή χειρόγραφης τροποποιητικής δήλωσης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., στην οποία θα αναγράφονται οι νέες αξίες.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το προαναφερόμενο νομοθετικό πλαίσιο, ο φόρος ακίνητης περιουσίας, στις περιπτώσεις που προκύπτει για φορολογούμενο πιστωτικό υπόλοιπο μετά από τη νέα εκκαθάριση, δεν μπορεί να επιστραφεί παρά μόνο να συμψηφιστεί με οφειλές του ιδίου από φόρο ακίνητης περιουσίας και ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, οι ΔΟΥ, δεν θα επιστρέφουν τα τυχόν καταβληθέντα ποσά που προκύπτουν από αυτή την εκκαθάριση, αλλά θα τα συμψηφίζουν αποκλειστικά με οφειλές φόρου ακίνητης περιουσίας ή ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων.

Σημειώνεται ότι μετά την εκκαθάριση θα αποσταλεί στους ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών ενημερωτικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης