Στην Αθήνα αύριο ο Άσμουσεν

Στην Αθήνα αύριο ο Άσμουσεν

Ο Γερμανός τραπεζίτης θα δει Στουρνάρα, Προβόπουλο και Ζανιά - Ζήτησε συνάντηση και με τον Αλ. Τσίπρα, ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην Κέρκυρα και έτσι δεν θα υπάρξει ραντεβού με εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Το  νέο βιβλίο του  Γιάννη Παπαμιχαήλ
Στην Αθήνα αύριο ο Άσμουσεν
Επίσκεψη-προάγγελο σημαντικών εξελίξεων θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στην Αθήνα ο Γεργκ Άσμουσεν, τόσο ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και -κυρίως-, ως παράγοντας που απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις των κ.κ. Μέρκελ και Σόιμπλε για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Η επίσκεψη του κ. Άσμουσεν, ένα μήνα πριν από τις γερμανικές εκλογές και σε μια περίοδο, κατά την οποία η συζήτηση περί «κουρέματος» ή νέας δανειακής βοήθειας στην Ελλάδα «φουντώνει», σηματοδοτεί εξελίξεις.

Κλείσιμο
Θυμίζει, δε, ανάλογες επισκέψεις Ευρωπαίων αξιωματούχων στη χώρα μας, πριν από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Ο κ. Άσμουσεν πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 15:00, ενώ θα υπάρξει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γιώργο Ζανιά.

Επίσης, ο κ. Άσμουσεν, αναμένεται να συναντηθεί και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, αλλά και με επιχειρηματικούς παράγοντες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Άσμουσεν ζήτησε να δει και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προθυμοποιούμενος μάλιστα ακόμα και να τροποποιήσει το πρόγραμμά του, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή.

Ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, περιοδεύει στην Κέρκυρα, και έτσι η συνάντηση αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΤ αναφέρει ότι «εν όψει της επόμενης αποστολής αξιολόγησης της τρόικας ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην ευρωζώνη».

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η επίσκεψη στη χώρα μας του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ είναι ιδιαίτερα σημαντική και γίνεται, τη στιγμή που εντείνονται τα σενάρια για νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας.

Όσον αφορά στο επίμαχο θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους, στις αρχές του καλοκαιριού, ο κ. Άσμουσεν είχε ταχθεί εναντίον, λέγοντας ότι πρωτίστως η Ελλάδα πρέπει να ασχοληθεί με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκανε λόγο για νέα στήριξη προς την Ελλάδα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης