Το Χόλιγουντ «αποχαιρετά» τον Κρίστοφερ Λι

Το Χόλιγουντ «αποχαιρετά» τον Κρίστοφερ Λι

Το «αντίο» του Πίτερ Τζάκσον, του Μάρτιν Σκορτσέζε και του Τιμ Μπάρτον, στον σπουδαίο ηθοποιό

Το Χόλιγουντ «αποχαιρετά» τον Κρίστοφερ Λι
Ο Κρίστοφερ Λι, ο σπουδαίος ηθοποιός που χάρισε εμβληματικές ερμηνείες στη μεγάλη οθόνη, δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια. Το Χόλιγουντ αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό και άνθρωποι που είχαν συνεργαστεί μαζί τους, έχουν κατακλύσει με μηνύματα τα social media.

Ο σκηνοθέτης της κινηματογραφικής τριλογίας, «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», Peter  Jackson, έγραψε στην προσωπική του σελίδα του Facebook: «Από κάθε άποψη, ο Λι ήταν ένας πολίτης του κόσμου, είχε γνώσεις πάνω στην τέχνη, την πολιτική, τη λογοτεχνία, την ιστορία και την επιστήμη. Ήταν ένας λόγιος, ένας τραγουδιστής, ένας εξαιρετικός αφηγητής και φυσικά, ένας σπουδαίος ηθοποιός. Ποτέ δεν θα υπάρξει άλλος Κρίστοφερ Λι. Ήταν ένα ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας του κινηματογράφου και θα (καταλαμβάνει) μία θέση στις καρδιές των εκατομμύριων θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο. Ο κόσμος θα είναι μικρότερος χρωίς αυτόν. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Gitte, στην οικογένειά του και στους φίλους του. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Ο Τιμ Μπάρτον, που συνεργάστηκε με τον Λι σε ταινίες όπως « Sleepy Hollow»,  «Corpse Bride» και «Charlie and the Chocolate Factory», είπε ότι ο ηθοποιός υπήρξε μία τεράστια έμπνευση για εκείνον. «Ήταν μοναδικός στο είδος του, ένας αληθινός θρύλος, που ήμουν τυχερός να έχω αποκαλέσει “φίλο μου”. Θα συνεχίσει να με εμπνέει και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να εμπνέει τις επόμενες γενιές», είπε ο Αμερικανός σκηνοθέτης,

Κλείσιμο
Ο Martin Scorsese είπε ότι θα του λείψει o άνθρωπος, που ήταν «ένας μεγάλος ηθοποιός, ένας υπέροχος φίλος και ένας αληθινός επαγγελματίας». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε ο Scorsese: «Τον σκέφτομαι κάθε μέρα και πάντα θα τον σκέφτομαι. Και οι δύο θα θέλαμε να είχαμε δουλέψει περισσότερο, αλλά ήταν μεγάλη μας χαρά να κάνουμε το Hugo μαζί. Θα ήθελα να είμαι περισσότερο μαζί του, να ακούω τις ιστορίες του, με αυτή την μπάσα φωνή του, ιστορίες από τα χρόνια του πολέμου, από τις ημέρες της συνεργασίας του με τη Hammer, για όλες αυτές τις εικόνες που σήμερα θεωρούμε κλασικές!».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης