Η λογοτεχνία στη σκηνή!

Η λογοτεχνία στη σκηνή!

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν Μαριάννα Κάλμπαρη με αφορμή την συνεργασία των δύο πιο ιστορικών θεάτρων της Αθήνας για το «ανέβασμα» της Τριλογίας του Τσίρκα Ακυβέρνητες Πολιτείες μιλάει μπροστά στη κάμερα για τη σχέση της λογοτεχνίας με το θέατρο

Η λογοτεχνία στη σκηνή!
Με αφορμή την συνεργασία- σύμπραξη των δύο πιο ιστορικών θεάτρων της ελληνικής πρωτεύουσας -του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν- για το «ανέβασμα» της Τριλογίας του Στρατή Τσίρκα η Μαριάννα Κάλμπαρη μιλάει μπροστά στη κάμερα όχι μόνο για αυτό το ξεχωριστό θεατρικό γεγονός αλλά και για τη σχέση της λογοτεχνίας με το θέατρο. 

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν – που φλερτάρει πάντα με την ιδέα να ανεβάσει στη σκηνή ένα καθαρά λογοτεχνικό κείμενο - έργο του Ντοστογιέφσκι – εξηγεί τα του εγχειρήματος της σύμπραξης των δύο ιστορικότερων θεάτρων της Αθήνας κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Στόχος, βεβαίως,η παρουσίαση της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα Ακυβέρνητες πολιτείες. 

Μια ενιαία, κατά βάση, ομάδα ηθοποιών συμμετέχει στο διετές αυτό εγχείρημα, που μεταφέρει σκηνικά ένα εμβληματικό έργο της ελληνικής λογοτεχνίας και θα παρουσιαστεί σε τρεις χρονικές περιόδους όσες και τα μέρη της τριλογίας. Εχει ήδη παιχθεί η Λέσχη, ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της Αριάγνης και ακολουθεί στο τέλος Ιανουαρίου, η Νυχτερίδα. 

Σε όλη την τριλογία το αποτύπωμα του πολέμου βρίσκεται παντού, οι στρατηγικές κινούν νήματα και τα ιδεολογικά αδιέξοδα αναδύονται με έμφαση. Ωστόσο, ο συγγραφέας ενδιαφέρεται εξίσου για τον ψυχισμό των ανθρώπων: τόσο του κεντρικού του ήρωα, του έλληνα Μάνου Σιμωνίδη, όσο και των άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην ιστορία και συνθέτουν μια «επιτομή της ανθρωπότητας και των παθών της.

Το απόσπασμα προέρχεται από την εκπομπή City Life που προβάλλεται κάθε Σάββατος βράδυ στις 20:30 στο κανάλι Novalifε.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης