Καλημέρα Σεράφειο!

Καλημέρα Σεράφειο!

To City Stories, με την ματιά του Στέφανου Καστρινάκη, σας παρουσιάζει το νέο Σεράφειο Κολυμβητήριο -στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη- που αναμένει τους Αθηναίους και τις Αθηναίες κάθε ηλικίας για να προσφέρει τις υπηρεσίες του

Καλημέρα Σεράφειο!
Το νέο Σεράφειο Κολυμβητήριο είναι εδώ, με ανοικτές τις πύλες του για να δεχθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Αθηναίους και τις Αθηναίες κάθε ηλικίας. Το Σεράφειο Κολυμβητήριο αποτελεί το νέο απόκτημα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και από την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου υποδέχεται τους ενδιαφερόμενους κατοίκους της πόλης για να εγγραφούν και να αξιοποιήσουν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, συμμετέχοντας σε προγράμματα ατομικής και συλλογικής κολύμβησης.




Κλείσιμο

Στο κολυμβητήριο λειτουργούν 2 πισίνες, μία 25Χ33 μέτρα (υπο-ολυμπιακών διαστάσεων) και μία βοηθητική για μικρά παιδιά, ενώ τους χώρους συμπληρώνουν κερκίδες θεατών χωρητικότητας 370 θέσεων, αποδυτήρια και αναψυκτήριο, που αποτελεί συγχρόνως και την αίθουσα αναμονής των συνοδών των αθλούμενων παιδιών.

Στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, ένα σύγχρονο κολυμβητήριο γίνεται ο πυρήνας αναβάθμισης ολόκληρης της περιοχής καθώς δεν είναι απλά και μόνο μια απλή αθλητική εγκατάσταση αλλά ένα πολυδύναμο έργο αστικού πολιτισμού. 

«Το έργο του Σεράφειου συμβολίζει μία πόλη που πάει αντίθετα στο ρεύμα και δημιουργεί, μία περιοχή που αναβαθμίζεται, μια γειτονιά που αποκτά ένα περιουσιακό στοιχείο ανεκτίμητο για τη νέα γενιά» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σε μια πρώτη παρουσίαση του έργου το 2016. 

Το νέο Σεράφειο βρίσκεται ακριβώς στον χώρο που υπήρχε το παλιό Σεράφειο Κολυμβητήριο, το οποίο επλήγη ανεπανόρθωτα από τον σεισμό του 1999. Το 2001 αποφασίστηκε η κατεδάφισή του και η ανέγερση νέου κολυμβητηρίου. Για πολλά χρόνια λίγα πράγματα είχαν γίνει. «Το κρίσιμο σημείο ήταν η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ το 2013. Θα μπορούσε να έχει τελειώσει ακόμα κι έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά βρέθηκε ένας αρχαίος αμπελώνας», είχε πει ο δήμαρχος μιλώντας με δημοσιογράφους. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σε αυτή την συνάντηση ο προϋπολογισμός έφτασε τα 18,5 εκατ. ευρώ (από 13,8 εκατ. το 2013), κυρίως λόγω των αλλαγών στις προδιαγραφές, της αύξησης του ΦΠΑ και των αρχαιολογικών ανασκαφών. Τα 17 εκατ. προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια και το 1,5 εκατ. από εθνικούς πόρους, και αφορούν το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.





«Αποφασιστική χρονιά ήταν το 2013, όταν εντάσσοντάς το στο ΕΣΠΑ, δώσαμε στο έργο ένα πραγματικό φιλί ζωής», είχε πει ο Γιώργος Καμίνης. 

Το έργο περιλαμβάνει:

Α) το Κολυμβητήριο (δύο κολυμβητικές δεξαμενές και αποδυτήρια 2.800 τετραγωνικών μέτρων)

Β) τα δύο κτίρια (ένα τριώροφο περίπου 2.300 τετραγωνικών μέτρων) και το ισόγειο που βρισκόμαστε 1.290 τετραγωνικών μέτρων), που θα φιλοξενούν τις υπόλοιπες δράσεις

Γ) Τα τρία υπάρχοντα ανοιχτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης

Δ) Ειδικό χώρο ανάδειξης των ευρημάτων της αρχαιολογικής σκαπάνης

Ε) Υπέργειο χώρο στάθμευσης 97 θέσεων

ΣΤ) Υπόγειο χώρο στάθμευσης 46 θέσεων


























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης