Βρετανία: Κατηγορίες σε βάρος πέντε ανδρών για «εχθρική δραστηριότητα» προς όφελος της Ρωσίας

Βρετανία: Κατηγορίες σε βάρος πέντε ανδρών για «εχθρική δραστηριότητα» προς όφελος της Ρωσίας

Πρόκειται να εμφανιστούν στις 10 Μαΐου ενώπιον του κακουργιοδικείου

vretania
Η αστυνομία στη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος πέντε ανδρών, μεταξύ των οποίων ένας Βρετανός πολίτης, σε σχέση με φερόμενη ως εχθρική κρατική δραστηριότητα για να ωφεληθεί η Ρωσία.

Ο Ντίλαν Ερλ, 20 ετών, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου όπου του απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για «δραστηριότητα που είναι πιθανό να ωφελήσει τη Ρωσία», σύμφωνα με τα πρακτικά του δικαστηρίου. Ο Ερλ κατηγορείται επίσης για εμπρησμό σε εμπορικό κτίριο του Λονδίνου. Δύο άλλοι άνδρες, ο Πολ Ίνγκλις, 60 ετών, και ο Νιλ Κότζο Μένας, 21 ετών, κατηγορήθηκαν επίσης για εμπρησμό.

Η εισαγγελία ανέφερε σε δήλωσή της πως οι κατηγορίες για εμπρησμό σχετίζονται με «μια εμπρησιτκή επίθεση σε συνδεόμενη με την Ουκρανία εμπορική ιδιοκτησία το Μάρτιο 2024». Άλλοι δύο κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου στο Ουέστμινστερ. Ο Τζέικ Ρίβς, 22 ετών, κατηγορείται ότι αποδέχθηκε υλικό όφελος από ξένη υπηρεσία πληροφοριών, καθώς και για εμπρησμό.

Ο Ντμίτριγιους Παουλάουσκας, 22 ετών κατηγορείται ότι δεν αποκάλυψε στην αστυνομία πληροφορίες για τρομοκρατικές ενέργειες.

Κλείσιμο
Από την εισαγγελία γνωστοποιήθηκε ότι οι κατηγορίες σε βάρος των Ριβς και Παουλάουσκας συνδέονται με την έρευνα σε βάρος των Ερλ, Ίνγκλις και Μένας.

Και οι πέντε πρόκειται να εμφανιστούν στις 10 Μαΐου ενώπιον του κακουργιοδικείου.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Eιδήσεις σήμερα:

Γιατρός του «Αττικόν»: Διασωλήνωση χωρίς ενδείξεις θα ήταν λάθος - Καλλιάνος: Θα γίνω ο εφιάλτης τους

Θρήνος για τον 34χρονο που έπεσε από τον Λευκό Πύργο - «Πήγες να βρεις τη μαμά, αδερφέ μου...»

«Είναι πραγματικά πολύ άρρωστος»: Δημοσίευμα μιλά για επιδείνωση της υγείας του Καρόλου και ετοιμασίες για τη βασιλική κηδεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης