Μοιράζεσαι φάρμακα και εμπειρίες!

Μοιράζεσαι φάρμακα και εμπειρίες!

Το GIVMED είναι το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων

Μοιράζεσαι φάρμακα και εμπειρίες!
Η Έρικα Κ. στις 9 Αυγούστου 2017 γράφει και μοιράζεται μαζί μας μια εμπειρία στο site της πλατφόρμας κοινωνικής προσφοράς GIVMED: «Ο θάνατος σημαίνει κενό, απώλεια με τη φυσική παρουσία του προσώπου που "φεύγει" και έναυσμα για ενδοσκόπηση και για σκέψεις για την ουσία της ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο βρέθηκα με φάρμακα που χρησιμοποίησε προσφιλές πρόσωπο που "έφυγε" πλήρες ημερών. Λόγω της ηλικίας του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας του λάμβανε εξειδικευμένα και ακριβά φάρμακα αλλά και πιο απλά. Μια τσάντα γεμάτη φάρμακα που είχαν περισσέψει ήταν πολύτιμη – όπως αποδείχθηκε για φορείς που παρέχουν υπηρεσίες υγείας αφιλοκερδώς. Είχα τη δυνατότητα να παραδώσω αυτοπροσώπως κάποια από αυτά στους φορείς που είχαν δηλώσει έλλειψη. Ένα απόγευμα, στο Δημοτικό Ιατρείο της Κυψέλης όπου η διευθύντρια δεν ήταν μεν εξοικειωμένη με το σύστημα ενημέρωσης της GIVMED, αλλά με ευχαρίστησε με θερμά λόγια για το χρόνο που διέθεσα να της παραδώσω φάρμακο που έλειπε από το Ιατρείο. Όμοια, στο πολυϊατρείο της PRAKSIS, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας αλλά και στο ΝΕΣΤΟΡΑ, στη ψυχογηραντική εταιρεία που βρίσκεται στην Ιωάννου Δροσοπούλου. Ο κατάλογος μεγάλος, μιας και τα φάρμακα ήταν πολλά, αλλά η αντιμετώπιση θερμή και με ευγνωμοσύνη. Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα του 2017 δεν έχει χαθεί η σκέψη για το συνάνθρωπο και η εφαρμογή GIVMED, πέρα από την αξιοποίηση φαρμάκων που κάποιος δεν έχει ανάγκη δίνει την ευκαιρία να εκφράσει ο καθένας ότι ο άνθρωπος είναι "κοινωνικό ον"!»

Η εμπειρία που μοιράστηκε μαζί μας η Έρικα είναι μια από τις πολλές εμπειρίες που φθάνει στη πλατφόρμα της GIVMED. 

Tι είναι η GIVMED είναι πάνω κάτω γνωστό. Ο ρόλος της και της ομάδας των εθελοντών που πλαισιώνει τις δραστηριότητες της είναι ο εξής: «Βοηθάμε κάθε άνθρωπο να δωρίσει τα φάρμακα που του περισσεύουν ακριβώς εκεί που υπάρχει ανάγκη. Συνεργαζόμαστε με κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία και ΜΚΟ ώστε να ξέρουμε κάθε στιγμή τις ανάγκες που υπάρχουν για φάρμακα σε κάθε περιοχή. Φυσικά, είμαστε μη κερδοσκοπικός οργανισμός».

Κλείσιμο


Ο 25χρονος Θανάσης Bράτιμος από την Τρίπολη της Αρκαδίας, απόφοιτος της Σχολής των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Business Developer ο ίδιος και συνιδρυτής της GIVMED γράφει: «Πρώτα, μερικές σακούλες περισσευούμενων φαρμάκων, λόγω μιας απώλειας. Μετά, η επαφή με τον εθελοντισμό στο Job Fair Athens 2014, ως φοιτητής του ΕΜΠ. Τέλος, η εργασιακή εμπειρία στην Google και στο Doctoranytime. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της πορείας που με οδήγησαν στην συνίδρυση του GIVMED. Η άμεση πρόσβαση στα φάρμακα πρέπει να γίνει δεδομένη για τον καθένα. Νιώθω περήφανος, που δουλεύω για αυτόν το σκοπό, με μια τέτοια ομάδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης