Τα stories του φακού

Τα stories του φακού

Η Αναστασία Αδαμάκη έχει βάλει σκοπό να αφηγηθεί ιστορίες μέσα από τον φακό της συνδέοντας τόπους και φαγητό!

Τα stories του φακού
Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως η φωτογράφος Αναστασία Αδαμάκη μεταμορφώνει με τον φακό της χώρους και αντικείμενα, δίνοντας ζωή στη «νεκρή φύση» του δωματίου ενός ξενώνα ή ενός boutique hotel σε ένα νησί ή ακόμη καλύτερα στο γυάλινο βαζάκι ενός προϊόντος. Πέραν αυτού, η ίδια έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτόν της να της δοθεί η δυνατότητα στο άμεσο μέλλον να συνθέσει μια μεγάλη ιστορία – αφήγηση μέσα από το φακό της- όπου ο τόπος (ο κάθε τόπος) θα συνδέεται με τα προϊόντα και τα φαγητά του! 



Πιθανότατα, αυτό να οφείλεται στην έμπρακτη θεατρικότητα που διαθέτει η ματιά της, στην αγάπη της για την αρχιτεκτονική σύνθεση του πλάνου και τα χρώματα της τελικής εικόνας αλλά και το «εσωτερικό αεράκι» που έρχεται την σωστή στιγμή και κάνει την διαφορά. 

Με αυτήν την έννοια, η Αναστασία που βρίσκεται πίσω από πληθώρα επαγγελματικών φωτογραφίσεων – ειδικά, σε προϊόντα διατροφής, σε ποτά κλπ- δεν κάνει μια τυπική διαφήμιση αλλά έχει την χάρη να στήνει μια αφήγηση που ξεπερνά το προϊόν.  
Κλείσιμο

Η Αναστασία Αδαμάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Ζει στην Αθήνα από τα 19 της όπου ήρθε για να σπουδάσει φωτογραφία στη «Leica Academy». Δουλεύει σαν φωτογράφος από το 2002 και έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά, όπως: Maison Figaro, Madamme Figaro, Ιδέες και λύσεις για το σπίτι, Βημαdonna, Olive, Cosmopolitan καθώς και με άλλους πελάτες, εταιρείες τροφίμων, με διαφημιστικές εταιρείες και μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα.



Σε ένα μικρό σημείωμα της διαβάζω για την δουλειά της: «Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στη φωτογραφία χώρων, ξενοδοχείων και φαγητού καθώς και στις ανθρωποκεντρικές εικόνες.

Μέσα από τις εικόνες της και τη δική της οπτική γωνία θέλει να εκφράσει κάτι παραπάνω από την απλή καταγραφή του ειδώλου. 

Θέλει να αιχμαλωτίζει γνωστά πράγματα μετατρέποντάς τα σε κάτι άλλο αναπάντεχο.

Τα πάντα γύρω μας μπορούν να θεωρηθούν τέχνη, αρκεί κανείς να τα δει από άλλη οπτική γωνία».










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης