Χαμηλή πτήση για το Θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά

Χαμηλή πτήση για το Θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανέβασε στο act4Greece μια δράση για παιδιά που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε θεατρικές παραστάσεις η οποία δεν έχει μέχρι τώρα τα αναμενόμενα αποτελέσματα

Χαμηλή πτήση για το Θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά
Δεν κατάφερε (δυστυχώς) να προσελκύσει το ενδιαφέρον του ακροατηρίου της «μαζικής χρηματοδότησης» η δράση που σχεδίασε και οργάνωσε το Θέατρο του Νέου Κόσμου και που φιλοξενείται μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2017 στην πλατφόρμα act4Greece της Εθνικής Τράπεζας. Δύο μέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο το ποσό που έχει συγκεντρωθεί είναι ούτε 600 ευρώ ( για την ακρίβεια, 551 ευρώ) έναντι στόχου 64.000 ευρώ.  

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου – ιδρυτής του οποίου είναι ο σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου- είναι ο φορέας της υλοποίησης του προγράμματος «Θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά» το οποίο «τρέχει» εδώ και 15 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν παραστάσεις για παιδιά σε νοσοκομεία, ιδρύματα, ειδικά σχολεία, προσφυγικούς καταυλισμούς, δομές αλληλεγγύης, υποβαθμισμένες περιοχές, γυναικείες φυλακές, προγράμματα απεξάρτησης, κ.ά. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της εξάπλωσης της φτώχειας, το πρόγραμμα απευθύνεται και σε παιδιά που αδυνατούν να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις για οικονομικούς λόγους. 

Στη βάση αυτή το act4Greece στηρίζει το πρόγραμμα «Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά» και η καμπάνια ανέβηκε στην πλατφόρμα από τις 02.05.2017 -έως 31.08.2017-, με σκοπό τη συγκέντρωση πόρων για την κάλυψη των εξόδων παραγωγής του έργου «Πινόκιο» την περίοδο 2017-2018, με συνολικό προϋπολογισμό 64.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό που διεκδικείται θα οδεύσει για την κάλυψη των εξόδων παραγωγής 80 παραστάσεων περιόδου 2017-2018, καλύπτοντας τα έξοδα παραγωγής και τις αμοιβές των συντελεστών του έργου για το διάστημα από το Σεπτέμβριο 2017 έως τον Ιανουάριο 2018 (2 μήνες πρόβας/προετοιμασίας και 3 μήνες παραστάσεων).


Κλείσιμο

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ξεκίνησε το 2002 με παραστάσεις σε νοσοκομεία και ιδρύματα για παιδιά. Τα τελευταία όμως χρόνια απευθύνεται και σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο θέατρο, όχι εξαιτίας κάποιας ασθένειας, αλλά λόγω οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.

Οι παραστάσεις δημιουργούνται ειδικά για τη συγκεκριμένη κινητή θεατρική μονάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες και τους διαφορετικούς (κατά κανόνα μη θεατρικούς) χώρους όπου παρουσιάζονται, γι’ αυτό και η σκηνοθεσία και η σκηνογραφία τους χαρακτηρίζονται από ευφάνταστη ευελιξία. Οι παραγωγές γίνονται με επαγγελματικούς όρους, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την αισθητική τους λόγω του ειδικού χαρακτήρα τους. Οι παραστάσεις δίνονται σε σταθερή, σχεδόν καθημερινή βάση, συνδυάζοντας τον εκπαιδευτικό / ψυχαγωγικό με τον κοινωνικό ρόλο του θεάτρου.

Την περίοδο 2017-2018 το «Θέατρο Αλληλεγγύης» θα παρουσιάσει το έργο «Πινόκιο», θεατρική διασκευή της γνωστής ιστορίας του Κάρλο Κολόντι, από την Άνδρη Θεοδότου, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη. Όπως αναφέρεται σχετικά σε σημείωμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου: «Το παραμύθι αυτό επιλέχθηκε για τις αξίες που πρεσβεύει: την ειλικρίνεια, την αγάπη, την ανιδιοτέλεια, το θάρρος, την όρεξη για ζωή και περιπέτεια.

Κυρίως, όμως, επιλέχθηκε σαν μια ιστορία γνωστή σε κάθε παιδί, από όποιον τόπο κι αν προέρχεται. Η παράσταση στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό, τη δύναμη της δράσης, της εικόνας και της μουσικής, ώστε να μπορεί εύκολα κάθε μικρός θεατής να παρακολουθήσει το έργο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης