Ο μύθος των Στέρεο Νόβα

Ο μύθος των Στέρεο Νόβα

Οι δύο παλαιοί συνεργάτες– ο Κ.ΒΗΤΑ και ο Μιχάλης Δέλτα- θα βρεθούν ξανά μαζί, πίσω από τα deck, για μια και μόνη βραδιά στην Σαντορίνη

Ο μύθος των Στέρεο Νόβα
Σε μια παλαιότερη συνέντευξη του – Ιανουάριος του 2013 στο cosmo.gr- ο Μιχάλης Δέλτα δηλώνει: «Οι Στέρεο Νόβα είναι ένας μύθος πια, πάει τελείωσε». 

Στην ίδια συνέντευξη – υπογράφει ο Ηλίας Αναστασιάδης- ο συνιδρυτής του συγκροτήματος, που άφησε το ισχυρό αποτύπωμά του στην ελληνική μουσική σκηνή, γίνεται πέρα για πέρα αποκαλυπτικός με την δήλωση του: «Πολύ μικρός ήμουν στους Στέρεο Νόβα. Ήμουν 21-22. Το λέω κι όπως ακουστεί. Αυτή η συνάντηση με τους Σ.Ν. ήταν γραφτό να γίνει. Δεν γίνεται ο ένας 21 κι ο άλλος 27 να κάνουν αυτό το πράγμα. Είναι σχέδιο από αλλού. Δεν καταλαβαίναμε τι κάναμε ακριβώς από ένα σημείο και μετά. Ένα Matrix ήταν οι “Στέρεο Νόβα”. Πήραμε το κόκκινο χάπι».

Κλείσιμο
Οι δύο συνιδρυτές, που έμειναν μαζί μέχρι να κλείσει ο κύκλος του γκρουπ, θα ξαναβρεθούν μετά από χρόνια. Μαζί. Στα deck. Αυτό το καλοκαίρι, σε ένα club στην Σαντορίνη. 

Για να είμαι ειλικρινής όταν το πρωτοείδα στον τοίχο του Κ.ΒΗΤΑ – την ανάρτηση με την αναγγελία μαζί με αφίσα- το προσπέρασα. Επέστρεψα όμως…  

«Μαζί με τον φίλο και συνεργάτη μου στους “Στερεο Νόβα” , Μιχάλη Δέλτα, θα παίξουμε ένα ωραίο καλοκαιρινό DJ Set στην πανέμορφη Σαντορίνη 11 ΑΥΓ στο Casablanca Soul».

Το ίδιο ακριβώς και στον τοίχο του Mikael Delta , Μιχάλη Δέλτα. Το βρήκα επίσης και στην νέα σελίδα των “Στέρεο Νόβα” στο fb (γράψτε, Stereonova). 

Όπως το γράφουν και οι ίδιοι, η συνάντηση των δύο παλαιών συνεργατών ( το συγκρότημα έκλεισε τον κύκλο του τέλη του 1997- αρχές του 1998) έχει προσδιορισμένο εξ αρχής χαρακτήρα: «θα παίξουμε ένα ωραίο καλοκαιρινό DJ Set στην πανέμορφη Σαντορίνη». 

Η ιστορία των Στέρεο Νόβα ξεκινά το 1986, όταν βρίσκονται μαζί οι Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα και Αντώνης Πι (Αντώνης Παλάσκας). Ο καρπός της συνένωσης των δυνάμεων τους ένα μουσικό σχήμα, μια μπάντα που παίζει instrumental κομμάτια με το όνομα Bobby Blast. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Κωνσταντίνος Βήτα προσθέτει τους στίχους του και η μπάντα των «3» αποφασίζει να τους ενσωματώσει στα κομμάτια της. Το όνομα της αλλάζει σε “Στέρεο Νόβα” και μέχρι το 1991 ολοκληρώνονται τα κομμάτια του πρώτου τους (ομώνυμου) δίσκου, ο οποίος τελικά κυκλοφορεί το 1992 από την Wipe Out Records. Ακολουθούν κυκλοφορίες αρκετών άλμπουμ και singles μέχρι και την κυκλοφορία του Τέλσον το 1996, οπότε και ο Αντώνης Πι αποχωρεί από το γκρουπ. Οι “Στέρεο Νόβα” θα παραμείνουν ενεργοί για περίπου ακόμα ένα χρόνο, όταν και στα τέλη του 1997 θα επιλέξουν οι δύο εναπομείναντες να κλείσουν τον κύκλο. Οι “Στέρεο Νόβα” είχαν ήδη δημιουργήσει τον μύθο τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης