30 ημέρες στον Εθνικό Κήπο

30 ημέρες στον Εθνικό Κήπο

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε το πρόγραμμα ««Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» που περιλαμβάνει 150 εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

30 ημέρες στον Εθνικό Κήπο
Από πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα -όπως το δρώμενο «Έτσι τους βλέπω εγώ τους κήπους» του Θοδωρή Γκόνη, μια συνεργασία του ΟΠΑΝΔΑ με το φεστιβάλ Αθηνών- μέχρι εκπαιδευτικές δράσεις, pilates & yoga και πολλή μουσική θα φιλοξενήσει φέτος τον Ιούνιο ο Εθνικός Κήπος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» που οργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ.

Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Κωστή Μπιτζάνη και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Αλέξανδρο Μοντιάνο, περιλαμβάνει 150 εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που αφορούν όλα τα μέλη της οικογένειας.



Έτσι, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να επιλέξει το πρόγραμμα γυμναστικής του ανάμεσα σε yoga, pilates ή σουηδική, μόνος του ή μαζί με το παιδί του, τη μουσική που θα ακούσει -jazz, ελληνική ή κλασική-, να ανακαλύψει τα γλυπτά του Κήπου και πολλά άλλα... Το πρόγραμμα με ελεύθερη συμμετοχή για όλους θα έχει διάρκεια ενός μηνός, από 1 έως 30 Ιουνίου.
Κλείσιμο

«Ανοίγουμε τον Εθνικό Κήπο στους πολίτες και τον πολιτισμό», τόνισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «μέσα από αυτό το πρόγραμμα αναδεικνύονται τα πάρκα και οι κήποι της πόλης σε σημείο συνάντησης, πολιτισμού και άθλησης για μικρούς και μεγάλους». Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι «αφετηρία του προγράμματος αποτελεί ο πιο κεντρικός και αγαπημένος κήπος της πόλης, ο Εθνικός Κήπος».



Το πρόγραμμα, όπως τόνισαν οι διοργανωτές, γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή όλου του δυναμικού του ΟΠΑΝΔΑ -γυμναστές, μουσειοπαιδαγωγούς, βιβλιοθηκονόμους, μουσικά σύνολα-, ενώ υποστηρίζεται από το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων-Athens Culture Net και εμπλουτίζεται με συνεργασίες με το Φεστιβάλ Αθηνών, τη WWF Hellas, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Τονικό Ωδείο, το τμήμα του Ιστορικού Αρχείου του δήμου Αθηναίων και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

Οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δράσεις που τους ενδιαφέρουν, να πραγματοποιήσουν μία ποιητική περιήγηση μέσα από το θεατρικό δρώμενο του Θοδωρή Γκόνη (22-26/6), να γιορτάσουν με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (20 & 21/6), να «χαρτογραφήσουν» τη νεότερη ιστορία του Κήπου με το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων (7/6), να ανακαλύψουν τα γλυπτά του Κήπου (18 & 25/6) και να ζήσουν τον ρομαντισμό μέσα από το καθιερωμένο Athens Garden Festival (8 -11/6).

Η συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών

Ο ΟΠΑΝΔΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Φεστιβάλ Αθηνών προσφέρει στους Αθηναίους μια πολύ πρωτότυπη θεατρική δράση μέσα στον Εθνικό Κήπο. Η δράση έχει τίτλο «Έτσι τους βλέπω εγώ τους κήπους».



Στο site του Φεστιβάλ Αθηνών διαβάζουμε: «Επίσημα χαρακτηρισμένος ως ιστορικός τόπος, ο Εθνικός (άλλοτε Βασιλικός) Κήπος είναι ένα μάτι του κυκλώνα στο κέντρο της Αθήνας: σημείο νηνεμίας τριγυρισμένο από την ένταση της πόλης, που φέρει μέσα του τη μνήμη και την ιστορία της. Ανάμεσα στα 500 είδη φυτών, που ήρθαν απ’ όλο τον κόσμο με τη φροντίδα της βασίλισσας Αμαλίας και των βοτανολόγων της, περιμένουν να συναντήσουν τους επισκέπτες μορφές μαρμάρινες, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Ζαν Μορεάς, ο Καποδίστριας αλλά και ο Ιωάννης Εϋνάρδος, άξια τέκνα μιας Ελλάδας που δεν της έλειψε η φωτισμένη ηγεσία.

»Ο Θοδωρής Γκόνης προτείνει μια διαδρομή με υλικά κείμενα και ντοκουμέντα αυτών των μόνιμων κατοίκων του Κήπου, των ποιητών, των πολιτικών, των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν και της εικοσάχρονης Βαυαρής βασίλισσας που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε». Στο δρώμενο συμμετέχουν οι ηθοποιοί Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ελένη Κοκκίδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μυρτώ Γκόνη και οι μουσικοί Μιχάλης Καλογεράκης και Παντελής Καλογεράκης. Τέλος, συμμετέχουν οι Μάριος Αρνιώτης, Βάϊος Καμινιώτης, Γιάννης Σιάμπαλιας, Μαρία Σκλαβούνου, Νάσια Τσίγκα, Θέκλα Φλουρή, φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Info
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο site Ζήσε τον Κήπο αλλιώς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης