Η Μέκκα του design

Η Μέκκα του design

Η διεθνής έκθεση Salone del Mobile έθεσε και φέτος τις κατευθυντήριες γραμμές για τον κλάδο

Η Μέκκα του design
Η διεθνής έκθεση του design, Salone del Mobile, μετράει 56 χρόνια επιτυχίας στο Μιλάνο. Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Απριλίου, έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 2.000 εκθέτες, αλλά και… λεγεώνες ξένων που εξέθεταν σε όλη την πόλη - κάτι που το έκανε πιο εντυπωσιακό. Δύσκολα θα μπορούσες να διακρίνεις από τις φαντασμαγορικές ιδέες αλλά και από τις εντυπωσιακές καινοτομίες στον χώρο του design ποια πραγματικά ξεχώρισε.



Κλείσιμο
«Τι μπορώ να σας πω; Οι Ιταλοί είναι αισιόδοξοι», δήλωσε ο Ferruccio Laviani, ένας από τους ιδρυτές του Memphis Group από τη δεκαετία του 1980, ο οποίος σχεδιάζει προϊόντα και εκθεσιακά περίπτερα για τους Fratelli Boffi, Kartell και άλλους. Το πολύχρωμο περίπτερο για το Kartell αυτόν τον χρόνον ονομαζόταν “Contamination” («Μόλυνση»). Όπως ο Claudio Luti, ο διευθύνων σύμβουλος του Kartell και προσφάτως επανατοποθετημένος πρόεδρος του Salone, επεσήμανε, στα ιταλικά η συγκεκριμένη λέξη δεν σημαίνει απλά τη μόλυνση, αλλά και την αλληλεπίδραση. «Είναι ένα ωραίο πράγμα όταν συνδέεις δύο πράγματα μαζί, είναι εντελώς διαφορετικά αλλά μεγαλώνουν μαζί», είπε.

H ισχυρή ταυτότητα της Salone del Mobile αυτή τη χρονιά έθεσε σε νέα κατεύθυνση τον τομέα του design. Οι σχεδιαστές τελικά άφησαν τη δεκαετία του 1980 και καλωσόρισαν τη δεκαετία του 1970 της Mary Tyler Moore. Η ομορφιά και η ιταλική δημιουργικότητα ήταν ο πρωταγωνιστής στη συγκεκριμένη εβδομάδα στο Μιλάνο. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι 26 δισεκατομμύρια ευρώ είναι η προστιθέμενη αξία που παράγεται από 175.000 βιομηχανικές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στον χώρο του design και η Ιταλία είναι από τις πρωτοπόρες χώρες με 29.000 επιχειρήσεις, ενώ σε γενικές γραμμές θεωρείται ως σημείο αναφοράς και παράδειγμα της καινοτομίας και  το στυλ.



Η επόμενη έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο από 17 έως 22 Απριλίου 2018.


























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης