Φτιαγμένο από φως

Φτιαγμένο από φως

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Φτιαγμένο από φως
Στη νέα εκπομπή του Citylife, θαυμάζουμε τα χειροποίητα κεραμικά κοσμήματα της  Άννας Κίτσου, απολαμβάνουμε τον καφέ μας στη Βαλίτσα, παρακολουθούμε το συγκλονιστικό «1984», πίνουμε γαλλικό κρασί στο Le Chat Noir και ακούμε το νέο τραγούδι της Angelika Dusk, "Drown out the light".

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalifε της Nova!
Κλείσιμο

Anna Kitsou Ceramic Jewellery

Η Άννα Κίτσου κατασκευάζει χειροποίητα κεραμικά κοσμήματα με αναφορές στην κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας, αλλά και στον ισλαμικό πολιτισμό. «Οταν εστιάζομαι σ’ ένα κόσμημα, το ίδιο το υλικό, ο πηλός μου, με καθοδηγεί. Σκέφτομαι φόρμες, σχήματα, υφές», αναφέρει η ίδια για τη δουλειά της και προσθέτει: «Ένα κεραμικό κόσμημα έχει την ενέργεια που έχει το ίδιο μας το σώμα. Είναι φτιαγμένο από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Το κάθε έργο είναι ένα ταξίδι μέσα από τη γη, το νερό, τον αέρα, τη φωτιά... Γίνεται ένα με το ανθρώπινο σώμα, παίρνει τη θερμοκρασία του. Η σύνθεση, η αρμονία και η ισορροπία είναι αυτά που με ενδιαφέρουν σε κάθε κομμάτι μου. Έμπνευσή μου η γη, η Ελλάδα, οι πολιτισμοί. Λατρεύω τη δουλειά μου γιατί στο τέλος πάντα ανακαλύπτω κάτι καινούργιο για μένα».

Tips
Το στούντιο της Άννας Κίτσου βρίσκεται στην οδό Τομπάζη 6, Χαλάνδρι.
Ακολουθήστε τη στο Facebook

Βαλίτσα

Εδώ και λίγους μήνες, μία βαλίτσα... εγκαταστάθηκε στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι. Με ταξιδιάρικη διάθεση, που την καλλιεργούν τόσο το όνομα, όσο και η μουσική και η διακόσμηση (με μία υδρόγειο να κρέμεται από το ταβάνι, ταμπέλες που δείχνουν κατευθύνσεις προς διαφορετικές πόλεις και ένα μπαούλο με ροδάκια που χρησιμεύει ως τραπέζι), το μαγαζί υποδέχεται τους θαμώνες από το πρωί για καφέ ή τσάι, ενώ στη συνέχεια σερβίρει ελαφριά γεύματα και ποτά. Συχνά-πυκνά γίνονται και live.

Tips
Η Βαλίτσα βρίσκεται στην οδό Μελίσσου 6, Παγκράτι.
Ακολουθήστε τη στο Facebook.

1984

Το μυθιστόρημα-σταθμό για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Στους κεντρικούς ρόλους ο Αργύρης Πανταζάρας (Ουίνστον Σμιθ), ο Νίκος Κουρής (Ο’Μπράιεν) και η Λένα Δροσάκη (Τζούλια). Η παράσταση βασίζεται στη νέα διασκευή των Ρόμπερτ Άικι και Ντάνκαν Μακμίλαν, η οποία γνώρισε επιτυχία στο Λονδίνο και σε παγκόσμια περιοδεία, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η διασκευή και η σκηνοθεσία κατασκευάζουν μία οπτική της ιστορίας μέσα από το μυαλό του Ουίνστον/Όργουελ, ο οποίος συνομιλεί με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, παλεύοντας να παραμείνει λογικός, απέναντι σε μία κοινωνία που έχει απολέσει κάθε λογική. Είναι ήρωας ή προδότης; Η γνωριμία του με την Τζούλια τού δίνει την ώθηση να προχωρήσει σε ακόμα πιο ακραία Εγκλήματα Σκέψης, ενάντια στο Κόμμα. To τέλος είναι προδιαγεγραμμένο: η Αστυνομία Σκέψης θα τον συλλάβει και θα τον οδηγήσει στον Θάλαμο 101. Εκεί, ο Ο’Μπράιεν, μέσα από μια αποκαλυπτική διαδικασία τον φέρνει αντιμέτωπο με «το χειρότερο πράγμα στον κόσμο».

Tip
Η παράσταση ανεβαίνει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου (Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός) έως την Κυριακή 9 Απριλίου.

Le Chat Noir

Ένας μαύρος γάτος στο Μοναστηράκι μόνο κακή τύχη δεν φέρνει στους λάτρεις του κρασιού. To Le Chat Noir είναι ένα cafe-wine bar στην καρδιά της Αθήνας, που όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από τον τίτλο του, αλλά και τις αναρτήσεις του στη σελίδα του στο Facebook, έχει αδυναμία στις γάτες. Το μαγαζί είναι ανοιχτό από το πρωί και σερβίρει καφέ και άλλα ροφήματα για όσους θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τη δουλειά ή από την περιπλάνησή τους στο Κέντρο, ενώ συνεχίζει σερβίροντας κρασί και πιατέλες τυριών και ποικιλίες για να το συνοδεύσετε. Δεν λείπουν, δε, και τα happy hours.

Tips
Το Le Chat Noir βρίσκεται στην οδό Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι.
Ακολουθήστε το στο Facebook.

Angelika Dusk

Η Angelika Dusk επιστρέφει για να ξεδιπλώσει τις καινούργιες πτυχές της προσωπικότητάς της εξερευνώντας νέα καλλιτεχνικά μονοπάτια. Το "Drown out the light" είναι ένα νέο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ της, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο 2017. Για τη νέα της δουλειά, η Angelika Dusk συνεργάζεται με τον βραβευμένο παραγωγό, ενορχηστρωτή και τραγουδοποιό Rupert Christie, γνωστό από τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Lou Reed, U2, Coldplay και Tom Baxter. 

Tip
Ακολουθήστε την Angelika Dusk στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης