Η Δευτέρα Παρουσία έρχεται στην τηλεόραση!

Η Δευτέρα Παρουσία έρχεται στην τηλεόραση!

Η Amazon σε συνεργασία με το BBC φέρνουν στη μικρή οθόνη το “Good omens”, τη σπαρταριστή εκδοχή των Νιλ Γκέιμαν και Τέρι Πράτσετ για την Αποκάλυψη

Η Δευτέρα Παρουσία έρχεται στην τηλεόραση!
Το τέλος του κόσμου και η Δευτέρα Παρουσία είναι πιο κοντά από ό,τι περιμέναμε. Οι προφητείες του Ιωάννη θα γίνουν πραγματικότητα. Ή καλύτερα «Οι ωραίες και ακριβείς προφητείες της Αγνής Νάτερ, μάγισσας», θα γίνουν πραγματικότητα. Οι μόνοι που θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν το τέλος είναι ένας στυλάτος δαίμονας και ένας μη μου άπτου άγγελος. Όχι ότι κάνουν και πολύ καλή δουλειά, μια και κατάφεραν να χάσουν τον Αντίχριστο!

Πέρασαν 27 χρόνια από την κυκλοφορία του “Good omens: The nice and accurate Prophecies of Agnes Nutter
, witch”, ένα απολαυστικά σπαρταριστό βιβλίο από δύο από τους κορυφαίους συγγραφείς του fantasy, του Νιλ Γκέιμαν και του μακαρίτη
Κλείσιμο
Τέρι Πράτσετ. Και μέσα σε όλον αυτόν τον οίστρο που επικρατεί με την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών, ήρθε επιτέλους και η σειρά του “Good omens” να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, μία ευγενική προσφορά της Amazon σε συνεργασία με το BBC!



Το βιβλίο αφηγείται τα γεγονότα της Αποκάλυψης, μέσα από μία θεοπάλαβη, σχεδόν ισοπεδωτική αφήγηση. Πρωταγωνιστές είναι ο Κρόουλι -ένας δαίμονας που οδηγεί μία μαύρη Μπέντλεϊ του 1926, φοράει συνέχεια μαύρα γυαλιά και ακολούθησε τους ανθρώπους στη Γη αφού έπεισε την Εύα να δοκιμάσει τον απαγορευμένο καρπό- και ο Αζίραφαλ - ένας άγγελος που χάρισε τη ρομφαία του στους πρωτόπλαστους όταν οι τελευταίοι εκδιώχθηκαν από τον παράδεισο και πλέον βρίσκεται στη γη ως πωλητής μεταχειρισμένων βιβλίων.

Οι δυο τους αποφασίζουν ότι έχουν βολευτεί μια χαρά εδώ πέρα (ο Αζίραφαλ χρειάστηκε λίγο σκούντηγμα από τον Κρόουλι) και όταν μαθαίνουν τα νέα ότι γεννήθηκε ο Αντίχριστος, συμφωνούν να αναθρέψουν σωστά το παιδί για να αποτρέψουν τη Δευτέρα Παρουσία. Έλα όμως που το τάγμα των σατανιστριών μοναχών τα έκανε μαντάρα στην αλλαγή του σατανικού βρέφους και το δίδυμο αναλαμβάνει την ανατροφή του λάθος μωρού! Από το πάρτι δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, ο Πόλεμος, ο Λιμός, η Μόλυνση και ο Θάνατος, οι ατάκες του οποίου είναι όλες γραμμένες με κεφαλαία γράμματα (σήμα κατατεθέν του Πράτσετ για τον Θάνατο που εμφανίζεται στη σειρά βιβλίων “Discworld”).



Το βιβλίο παραλίγο να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη πριν από 15 χρόνια. Ο Τέρι Γκίλιαμ (μέλος των Monty Python) έβαλε το 2002 εμπρός το σχέδιό του να δημιουργήσει μία ταινία που θα βασιζόταν σε αυτό. Φήμες ήθελαν τον Τζόνι Ντεπ να αναλαμβάνει τον ρόλο του Κρόουλι και τον Ρόμπιν Γουίλιαμς τον ρόλο του Αζίραφαλ - σίγουρα πολύ ταιριαστές επιλογές! Δυστυχώς, όμως, το πρότζεκτ δεν υλοποιήθηκε ποτέ, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ήταν πολύ κακό το timing, μια και ο Γκίλιαμ άρχισε να αναζητά χρηματοδότες λίγους μήνες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. «[Ο Τέρι] τους είπε “Μία ξεκαρδιστική ταινία για τον Αντίχριστο και το τέλος του κόσμου”, και αυτοί του είπαν «Σας παρακαλούμε, φύγετε, μας τρομάζετε», θυμάται ο Γκέιμαν. Στα τέλη του 2014, το Radio 4 του BBC έβγαλε στον αέρα τη ραδιοφωνική μεταφορά του “Good omens”. Και αυτό ήταν όλο.

Λίγες εβδομάδες μετά τις εκπομπές του Radio 4, ο Πράτσετ συνάντησε τον Θάνατο, χτυπημένος από το Άλτζχαϊμερ. Ύστερα από ένα χρόνο, ο Γκέιμαν ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει προσωπικά τη μεταφορά του βιβλίου στη μικρή οθόνη. Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα και την ανακοίνωση της Amazon. Οι οιωνοί είναι πράγματι καλοί και μπορούμε να αισιοδοξούμε για την επιτυχία του πρότζεκτ, πρώτον γιατί στο τιμόνι βρίσκεται ο Γκέιμαν και δεύτερον γιατί από πίσω βρίσκεται η Amazon, η οποία δεν θα κάνει εκπτώσεις στην παραγωγή, καθώς θέλει διακαώς να τσιμπήσει μερίδιο από την πίτα του video streaming, όπου δεσπόζει το Netflix.

Η σειρά θα αποτελείται από έξι ωριαία επεισόδια και θα προβληθεί μέσα στο 2018, αρχικά στο Prime Video της Amazon και στη συνέχεια στο BBC. Η δράση θα επικαιροποιηθεί (θα μεταφερθεί στο 2018, αντί στο 1990). Ο ίδιος ο Γκέιμαν ανέφερε σχετικά: «Σχεδόν πριν από 30 χρόνια, ο Τέρι Πράτσετ και εγώ γράψαμε την πιο αστεία νουβέλα που μπορούσαμε να γράψουμε για το τέλος του κόσμου. […] Έγινε το αγαπημένο βιβλίο πολλών αναγνωστών. Τρεις δεκαετίες αργότερα, θα μεταφερθεί στην οθόνη. […] Εύχομαι απλά ο Σερ Τέρι να ήταν ζωντανός για να το δει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης