Οκτώ συναρπαστικές σειρές για το 2017

Οκτώ συναρπαστικές σειρές για το 2017

Οι νέες τηλεοπτικές παραγωγές που έκαναν ή θα κάνουν πρεμιέρα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και θα μας κρατήσουν απέναντι από την τηλεόραση

Οκτώ συναρπαστικές σειρές για το 2017
Μπορεί να ήταν ένα New Year’s resolution για τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών προγραμμάτων στις ΗΠΑ. Μπορεί και όχι. Βλέπουμε, ωστόσο, ότι τη νέα χρονιά έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό τα spinoffs και τα reboots, κάτι που δίνει χώρο σε πρωτότυπες ιστορίες να προβληθούν στη μικρή οθόνη. Η χρονιά ξεκίνησε αρκετά δυνατά, με τρεις ενδιαφέρουσες σειρές να έχουν κάνει ήδη πρεμιέρα τις προηγούμενες ημέρες. Το μενού περιλαμβάνει ιστορικές προσωπικότητες, ήρωες best-sellers και κομιξάτους υπερήρωες που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Και αν θέλετε και άλλες, τον Μάιο επιστρέφει το “Star trek”, περιμένουμε ημερομηνία πρεμιέρας για το “American gods” του Νιλ Γκέιμαν, ενώ από φθινόπωρο έρχονται και οι “Defenders” της Marvel στο Netflix.

Emerald city



Μία ακόμα fantasy σειρά για τους λάτρεις του είδους, η οποία μοιάζει περισσότερο με το
Κλείσιμο
“The Shannara Chronicles” του MTV και λιγότερο με το “Game of thrones” του HBO. Το “Emerald city” είναι μία πειραγμένη εκδοχή των βιβλίων του Λ. Φρανκ Μπάουμ για τη μαγική χώρα του Οζ. Η δράση αρχικά μεταφέρεται στο σήμερα, όπου η 20χρονη Ντόροθι Γκέιλ ζει τη ζωή της στη μικρή πόλη Λούκας του Κάνσας. Ένας τυφώνας που θα πλήξει την περιοχή θα μεταφέρει την Ντόροθι στη μαγική χώρα του Οζ. Προκειμένου να βρει τον δρόμο για το σπίτι της, η νεαρή ξεκινά να βρει τον Μάγο του Οζ, χωρίς να ξέρει ότι ο ερχομός της σε αυτή την παράξενη χώρα είναι προάγγελος της ολοκλήρωσης μίας προφητείας που θα αλλάξει τη ζωή όλων. Η σειρά του NBC είναι πιο σκοτεινή από τα αρχικά βιβλία (εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς ότι απευθύνονταν σε παιδικό κοινό) και σε αυτή πρωταγωνιστούν η Άντρια Αρχόνα (γνωστή και από τον 2ο κύκλο του “True detective”) στον ρόλο της Ντόροθι και ο πάντα απολαυστικός Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο στον ρόλο του Μάγου του Οζ.

Κανάλι: NBC (Ελλάδα, COSMOTE TV)
Πρεμιέρα: 6 Ιανουαρίου

Taboo



Η νέα σειρά του BBC είναι μία οικογενειακή υπόθεση, καθώς ο Τομ Χάρντι έχει ρόλο δημιουργού και πρωταγωνιστή, ενώ ο πατέρας του, Έντουαρντ «Τσιπς» Χάρντι, υπογράφει σενάριο και παραγωγή (εκεί όπου βλέπουμε και το όνομα του Ρίντλεϊ Σκοτ). Η μίνι σειρά οκτώ μόλις επεισοδίων διαδραματίζεται στη Βρετανία το 1814. Ο Τζέιμς Ντιλέινι, ο οποίος θεωρούνταν εδώ και δέκα χρόνια νεκρός στο μακρύ ταξίδι του στην Αφρική, επιστρέφει στην πατρίδα του έχοντας μάθει για τον χαμό του πατέρα του. Έτσι, μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μία έκταση γης, την οποία γλυκοκοιτάζει και η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών, ενός οικονομικού κολοσσού με τεράστιους πόρους και μηδενική ανοχή στις αρνητικές απαντήσεις. Ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό θρίλερ (κρίνοντας από το πρώτο του επεισόδιο) που σίγουρα θα διατηρήσει το ενδιαφέρον μας και στη συνέχεια. Εκτός από τον Χάρντι, στο καστ βλέπουμε επίσης τρεις ηθοποιούς του “Game of thrones” (Τζόναθαν Πράις, Ούνα Τσάπλιν και Ρότζερ Άστον Γκρίφιθς).

Κανάλι: BBC (Ελλάδα, COSMOTE TV)
Πρεμιέρα: 7 Ιανουαρίου

Lemony Snicket's A series of unfortunate events



Η σειρά best seller βιβλίων του Λέμονι Σνίκετ (Ντάνιελ Χάντλερ) δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητη από τους ανθρώπους της μεγάλης και της μικρής οθόνης. Το 2004 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον Τζιμ Κάρεϊ του διαβολικού Κόμη Όλαφ. Τώρα ήλθε η σειρά του Netflix να τη μεταφέρει στη μικρή οθόνη, με τον Νιλ Πάτρικ Χάρις. Η νέα σειρά διηγείται την οδύσσεια των τριών αδελφών Μποντλέρ, τα οποία έχοντας μείνει ορφανά παραπέφτουν στην κηδεμονία του Κόμη Όλαφ, ο οποίος θέλει να βάλει χέρι στη μεγάλη περιουσία που τους άφησαν οι γονείς τους. Με τον Μπάρι Σόνενφελντ και τον ίδιο τον συγγραφέα Ντάνιελ Χάντλερ στο τιμόνι της σειράς και με ένα καλό καστ, όπου συναντάμε επίσης την Αλφρέ Γούνταρντ, την Τζόαν Κιούζακ και την Κάθριν Ο’Χάρα, η σειρά σε περιμένει για binge watching.

Κανάλι: Netflix
Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου

Z: The Beginning of Everything



Σειρές εποχής πάντα μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον - σειρές με θέμα τις ΗΠΑ στα ‘20s ακόμα περισσότερο (ας όψεται το “Boardwalk empire”). Η νέα σειρά της Amazon αφηγείται την ιστορία της Ζέλντα Σάιρ Φιτζέραλντ, από την πρώτη γνωριμία της με τον Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ μέχρι την άνοδο και των δύο στους λογοτεχνικούς και κοινωνικούς κύκλους της Νέας Υόρκης και του Παρισιού -παράλληλα με εκλεπτυσμένο στυλ, άφθονο αλκοόλ και συναισθηματικές εκρήξεις. Στον ρόλο της Ζέλντα η Κριστίνα Ρίτσι.

Κανάλι: Amazon
Πρεμιέρα: 27 Ιανουαρίου

24: Legacy



Δεδομένου ότι η σειρά “24” ήταν ουσιαστικά ένα one man show, με τον Κίφερ Σάδερλαντ στον ρόλο του Τζακ Μπάουερ (του πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας του Λος Άντζελες που κόντρα στον χρόνο αναλάμβανε να χαλάσει τα σχέδια των τρομοκρατών), η επιτυχία του spinoff της μόνο εγγυημένη δεν είναι. Στη νέα σειρά ο Κόρεϊ Χόκινς υποδύεται τον Έρικ Κάρτερ, έναν βετεράνο που επιστρέφει στην πατρίδα του και καλείται να αποτρέψει μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αμερικανικό έδαφος - και μάλιστα στους ίδιους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της πρωτότυπης σειράς.

Κανάλι: FOX
Πρεμιέρα: 7 Φεβρουαρίου

Legion



Ο Ντέιβιντ Χάλερ έχει διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια και μπαινοβγαίνει εδώ και χρόνια στα ψυχιατρεία. Ωστόσο, έπειτα από μία συνάντησή του με έναν άλλον ασθενή, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα τα οράματα που βλέπει και οι φωνές που ακούει να είναι όλα πραγματικά! Α, και ο Ντέιβιντ είναι ο Legion από τα κόμικς της Marvel. Δημιουργός της σειράς είναι ο Νόα Χόλεϊ, ο οποίος έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές για τη δουλειά που έκανε με τη σειρά “Fargo”, ενώ πρωταγωνιστεί ο Νταν Στίβενς («Ο πύργος του Ντάουντον»).

Κανάλι: FΟX
Πρεμιέρα: 9 Φεβρουαρίου

Big little lies



Δύο νικήτριες Όσκαρ και μία νικήτρια τριών Χρυσών Σφαιρών σε μία σειρά… Οι δύο πρώτες είναι η Ρις Γουίδερσπουν (η οποία βρίσκεται και στη θέση της παραγωγού) και η Νικόλ Κίντμαν και η τελευταία η Λόρα Ντερν, οι οποίες πρωταγωνιστούν στη μίνι σειρά επτά επεισοδίων του HBO. Το "Big little lies" βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Λίαν Μοριάρτι (μεταφρασμένο στα ελληνικά υπό τον τίτλο «Μυστικά και ψέματα», εκδόσεις Ψυχογιός).

Κανάλι: HBO
Πρεμιέρα: 19 Φεβρουαρίου

Iron Fist



Όταν ήταν εννέα ετών, ο Ντάνιελ Ραντ ταξίδεψε με την οικογένειά του στη χαμένη πόλη K’un-L’un, όπου οι δικοί του βρήκαν τραγικό θάνατο. Ο ίδιος μεγάλωσε στην K’un-L’un και έμαθε πολεμικές τέχνες, τιθασεύοντας τη μυστική δύναμη της Σιδηράς Γροθιάς (Iron Fist). Τώρα πια, έχει επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και για να αναλάβει καθήκοντα υπερήρωα. Ο “Iron Fist” ολοκληρώνει το καρέ υπερηρώων της Marvel που απέκτησαν δική τους σειρά στο Netflix και πλέον αρχίζει να μετρά η αντίστροφη μέτρηση προτού και οι τέσσερίς τους (Iron Fist, Luke Cage, Jessica Jones και Daredevil) ενώσουν τις δυνάμεις τους στη σειρά “Defenders” (η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα κάπου στο ερχόμενο φθινόπωρο) για να αντιμετωπίσουν μία μεγαλύτερη απειλή. Στον ρόλο του Iron Fist, ο Φιν Τζόουνς, aka Λόρας Ταϊρέλ από το “Game of thrones”.

Κανάλι: Netflix
Πρεμιέρα: 17 Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης