Δικηγόροι on demand!

Δικηγόροι on demand!

Η 27χρονη Μυρτώ Τσίμα βρίσκεται πίσω από το νέο, φιλόδοξο και απαιτητικό εγχείρημα που φέρει την επωνυμία instalaw - μιας καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας για την παροχή νομικών υπηρεσιών κατά παραγγελία

Δικηγόροι on demand!
Η Ελευθερία Ζούρου -η πιο προβεβλημένη γυναίκα της αθηναϊκής startup σκηνής που με την ίδρυση και λειτουργία του doctoranytime.gr άλλαξε τα δεδομένα της αγοράς παροχής ιατρικών υπηρεσιών- είχε και αυτή τη φορά να προτείνει κάτι πολύ ενδιαφέρον. «Μια καλή φίλη κάνει για τους δικηγόρους κάτι το αντίστοιχο με το δικό μου στους γιατρούς», μου είπε γρήγορα και κοφτά στην επικοινωνία μας. «Σε ενδιαφέρει;», με ρώτησε. Απάντησα με ένα γεμάτο αποφασιστικότητα «ναι», καθώς εμπιστεύομαι την κριτική ματιά της Ελευθερίας.

Η φίλη της Ελευθερίας Ζούρου ονομάζεται Μυρτώ Τσίμα. Είναι 27 ετών και βρίσκεται πίσω από το νέο, φιλόδοξο και απαιτητικό εγχείρημα που φέρει την επωνυμία
instalaw
- μιας καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας για την παροχή on demand νομικών υπηρεσιών.
Κλείσιμο

Ζήτησα από τη Μυρτώ να μου πει δύο λόγια για εκείνη και το εγχείρημά της. Ανταποκρίθηκε με προθυμία: «Είμαι απόφοιτος του Warwick university, όπου σπούδασα οικονομικά, και του London School of Economics, όπου έκανα το μεταπτυχιακό μου στα οικονομικά και το management. Αργότερα, εργάστηκα για τρία χρόνια ως σύμβουλος στρατηγικής στο Λονδίνο (strategy consulting) στη LEK Consulting και στη Viacom, μέχρι που πήρα την απόφαση να επιστρέψω Ελλάδα και να ξεκινήσω κάτι δικό μου.

»Επιστρέφοντας, παρατήρησα ένα κενό στην “αγορά” των νομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα της κρίσης. Από τη μία πλευρά, πολλοί -και ιδιαίτερα οι νέοι δικηγόροι- υποαπασχολούνται. Από την άλλη, πολλοί συμπολίτες μας, αν και σχεδόν καθημερινά αντιμετωπίζουν νομικά ζητήματα, διστάζουν να απευθυνθούν σε δικηγόρο είτε επειδή δεν ξέρουν που να απευθυνθούν, είτε, συχνότερα, επειδή δεν γνωρίζουν πόσο χρονοβόρα θα είναι η διαδικασία και ποιο θα είναι το τελικό κόστος. Δυστυχώς, αυτό συχνά τους οδηγεί σε δικηγόρο όταν πια το πρόβλημα τους έχει διογκωθεί και η αντιμετώπισή του έχει γίνει πιο πολύπλοκη, χρονοβόρα και το κυριότερο έχει πολύ υψηλότερο κόστος. Αυτό είναι το πρόβλημα στο οποίο το instalaw προσπαθεί να δώσει λύση, δημιουργώντας με τη βοήθεια της τεχνολογίας ένα νέο, πιο ευέλικτο μοντέλο παροχής νομικών υπηρεσιών, το οποίο θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών όσο και των δικηγόρων.

»Στόχος μας είναι να παρέχουμε σε όλους τους πολίτες την δυνατότητα να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε εξειδικευμένους δικηγόρους, όποτε τους χρειάζονται, από όπου κι αν βρίσκονται και με χαμηλό και γνωστό εκ των προτέρων κόστος και, παράλληλα, να δώσουμε στους δικηγόρους την δυνατότητα να αξιοποιούν τον χρόνο τους αποδοτικότερα και να εργάζονται με περισσότερη ευελιξία. Αυτή τη στιγμή παρέχουμε την υπηρεσία του συμβουλευτικού τηλεφωνικού ραντεβού με δικηγόρο ενώ στην συνέχεια θέλουμε να παρέχουμε όλο και περισσότερες νομικές υπηρεσίες, πάντα με την λογική του on-demand και της ξεκάθαρης χρέωσης, με απώτερο στόχο να διευκολύνουμε την ζωή των πολιτών και να βοηθήσουμε τις επαγγελματικές προοπτικές των Ελλήνων δικηγόρων».

Τις προηγούμενες ημέρες βρήκα λίγο χρόνο και... χάζεψα την πλατφόρμα της Μυρτώς. Η δημοσιογραφική μου περιέργεια με οδήγησε στην αναζήτηση δεδομένων. Μέτρησα, για παράδειγμα, τον αριθμό των συνεργαζομένων δικηγόρων. Τους βρήκα 30, ένα καλό νούμερο για αρχή. Μετά πήγα στις κατηγορίες - στις νομικές κατηγορίες. Δώδεκα τον αριθμό, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που απασχολούν τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Παραθέτω τις κατηγορίες: Οικογένεια-Διαζύγιο, Εταιρείες-Επιχειρηματικότητα, Εργασία, Ακίνητα, Χρέη-Δάνεια-Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά, Kληρονομικά, Ποινικά, Τροχαία, Μετανάστευση-Αλλοδαποί, Δικαιώματα πολίτη-καταναλωτή, Διαδίκτυο & Νέες Τεχνολογίες, Φόροι-Δημόσιο.

Για το τέλος κράτησα κάτι πολύ πρακτικό. «Τι μπορεί να σου προσφέρει ένας δικηγόρος με εξειδίκευση στη ρύθμιση οφειλών/χρεών και δανείων;». Βρήκα ενδιαφέρουσα την ερώτηση, διάβασα και την απάντηση που δημοσιεύεται στην πλατφόρμα στη σχετική ενότητα των κατηγοριών και βρέθηκα μπροστά σε μια παρότρυνση: «Κλείσε τηλεφωνικό ραντεβού με δικηγόρο εξειδικευμένο στη ρύθμιση οφειλών/χρεών και δανείων με 20 ευρώ». Τι θα συμβεί όμως αν κλείσεις το ραντεβού και μιλήσεις μαζί του: «α) Μπορεί να σε ενημερώσει για τις επιλογές σου και τα βήματα κάθε διαδικασίας, να σε καθοδηγήσει και να σε συμβουλεύσει ώστε να προχωρήσεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση, β) μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις, να συμπληρώσεις ή να ελέγξεις κάποιο νομικό έγγραφο, το οποίο μπορείς να ανεβάσεις όταν κλείνεις το ραντεβού, γ) η συζήτηση είναι απόρρητη και εμπιστευτική». Πρόκειται για απαντήσεις που βρήκα στην πλατφόρμα και μαζί με απόλυτα χρήσιμες διευκρινίσειs όπως οι ακόλουθες:

- Οποιοδήποτε αρχείο ανεβάσεις, θα το λάβει μόνο ο δικηγόρος ο οποίος θα σε καλέσει.
- Καμία δέσμευση. Αν επιθυμείς, μπορείς να συζητήσεις με τον δικηγόρο το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπόθεσή σου, εκτός της πλατφόρμας.

Οι τελευταίες διευκρινίσεις πάνε μαζί σε όλες τις κατηγορίες των νομικών ζητημάτων και ουσιαστικά λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων των ενδιαφερομένων πολιτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης