Η Αθήνα... μπαίνει στον χορό!

Η Αθήνα... μπαίνει στον χορό!

Το Dancing Athens ξεκινά από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με προορισμό τους δρόμους της πρωτεύουσας

Η Αθήνα... μπαίνει στον χορό!
Η φετινή καλλιτεχνική περίοδος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινάει με άκρως ανεβαστική και χορευτική διάθεση, καθώς ανοίγει με το φεστιβάλ ανοιχτού χώρου που φέρει τον τίτλο Dancing Athens και έχει ως στόχο να μυήσει τους πολίτες στον μαγικό κόσμο της κίνησης. Τέσσερις χορογράφοι από όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης, θα βρεθούν σε μουσεία, δρόμους και πλατείες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, για ένα και μοναδικό σαββατοκύριακο - το πρώτο του Οκτωβρίου.



Κλείσιμο
Η διοργάνωση αυτή έχει ελεύθερη είσοδο, για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με την τέχνη και να χαλαρώσουν για λίγο από τα άγχη και τις έγνοιες της καθημερινότητας. Και όλα αυτά σε δημόσιο χώρο, κάτω από τον λαμπερό αττικό ήλιο, και μέσα σε ένα κλίμα αναζωογόνησης και θετικής ενέργειας.

Η έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου για φέτος στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με τον χορό και το θέατρο, αποσκοπεί στο να συνδιαλλαγούμε εκ νέου με τον δημόσιο χώρο, προτείνοντάς μας νέους τρόπους χρήσης του, αλλά και νέους τρόπους στις κινήσεις και τις μετακινήσεις μας μέσα σε αυτόν.



Αυτό το μίνι φεστιβάλ, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η Κάτια Αρφαρά, καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου και Χορού της Στέγης -και υπεύθυνη για τη σύλληψη και την επιμέλεια του event-, αποτελεί «ένα μικρό δώρο στην Αθήνα, το οποίο ίσως σήμερα, με τον περιορισμό πρόσβασης ολοένα και περισσότερων ανθρώπων στο κοινό αγαθό της τέχνης, αλλά και με τον αυξανόμενο έλεγχο και περιορισμό των κινήσεων και των μετακινήσεών μας στον αστικό χώρο, έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη.



Ακολουθεί το πρόγραμμα των δράσεων:

1. "Bodies in Urban Spaces": 1 Οκτωβρίου στις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος, με τους χορευτές της ομάδας του Willi Dorner.
2. "One One One": 2 Οκτωβρίου στις 11.00 στο προαύλιο του Μουσείου Ακροπόλεως, με τους χορογράφους Γιάννη Μανταφούνη και Aoife McAtamney.
3. "In Plain SIte": 1 και 2 Οκτωβρίου στις 12.00 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την εμβληματική μορφή του αμερικάνικου μεταμοντέρνου χορού, Trisha Brown.
4. "dance de nuit": 1 και 2 Οκτωβρίου στις 21.00 στην Πλατεία Κοτζιά, με τον χορογράφο Boris Charmatz.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης