Χορεύοντας tango στο Καλλιμάρμαρο

Χορεύοντας tango στο Καλλιμάρμαρο

Το Tango Acropolis Festival επιστρέφει και μας καλεί να χορέψουμε στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 9 Ιουλίου και να δούμε “Tango en Eros” στην Τεχνόπολη στις 10 Ιουλίου

Χορεύοντας tango στο Καλλιμάρμαρο

Το Tango Acropolis Festival επιστρέφει και μας καλεί να χορέψουμε στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 9 Ιουλίου και να δούμε “Tango en Eros” στην Τεχνόπολη στις 10 Ιουλίου


Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αργεντινής, το Tango Acropolis διοργανώνεται για 6η χρονιά στη χώρα μας ρίχνοντας γέφυρες φιλίας και πολιτισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αργεντινή. Δύο σύμβολα για την κάθε χώρα, η Ακρόπολη για την Ελλάδα και το tango για την Αργεντινή, αποτελούν τους πυλώνες αυτού του ξεχωριστού φεστιβάλ, που μας δίνει φέτος ραντεβού στις 9 και 10 Ιουλίου.

Στις 9 Ιουλίου στο προαύλιο του Παναθηναϊκού Σταδίου το… tango συναντά την αιωνιότητα και οι λάτρεις του αργεντίνικου χορού –επαγγελματίες και ερασιτέχνες– δίνουν τα χέρια και επιδίδονται σε χορευτικές φιγούρες. Η πενταμελής ορχήστρα Evocation παίζει μουσική και μας παρασύρει σ’ ένα ταξίδι αισθήσεων από τα μυστηριακά, σκοτεινά tango του Piazzolla μέχρι τα χαριτωμένα vals και τις σπιρτόζικες milongas της «χρυσής εποχής».

Έλληνες και ξένοι, χορευτές και θεατές, απλοί περαστικοί και τουρίστες αφήνονται στις tango μελωδίες και αφήνουν τον χορό να οδηγήσει τα βήματά τους. Η είσοδος φυσικά θα είναι ελεύθερη για όλους, ενώ η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 21:00. Την επόμενη μέρα, 10 Ιουλίου, το σημείο συνάντησης είναι η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Ώρα να απολαύσουμε μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση tango με τη συμμετοχή διεθνών αστέρων της tango σκηνής.

Το “Tango en Eros” είναι μία νέα, υψηλής αισθητικής, χορευτική παράσταση αφιερωμένη στον έρωτα και πλημμυρισμένη από τον αισθησιασμό, το πάθος και τη σαγήνη του tango. Μια μαγική καλοκαιρινή βραδιά με πρωταγωνιστές δέκα διάσημα ζευγάρια Αργεντίνων και Ελλήνων χορευτών που έχουν διαπρέψει σε διεθνείς διαγωνισμούς και παραστάσεις. Μαζί τους στη σκηνή, η ορχήστρα Tangarto και η φημισμένη τραγουδίστρια Martha Moreleon. Ένα μοναδικό θέαμα για τους λάτρεις του χορού και της αργεντίνικης μουσικής, γεννημένο από τη φωτιά του πάθους και την έκρηξη του έρωτα. Η είσοδος είναι στα 10 ευρώ.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης