Στον ρυθμό της Orchestra Laou Laou

Στον ρυθμό της Orchestra Laou Laou

Ο «Ναυαγός», το πρώτο τραγούδι της μπάντας του Λεωνίδα Μαριδάκη, του Μέλιου Κατσαμάκη και του Μενέλαου Μωραΐτη μας βάζει σε καλοκαιρινή διάθεση

Στον ρυθμό της Orchestra Laou Laou

Ο «Ναυαγός», το πρώτο τραγούδι της μπάντας του Λεωνίδα Μαριδάκη, του Μέλιου Κατσαμάκη και του Μενέλαου Μωραΐτη μας βάζει σε καλοκαιρινή διάθεση


Σίγουρα κάπου θα άκουσες για την Orchestra Laou Laou τον χειμώνα που μας πέρασε. Μπορεί το νέο μουσικό σχήμα της πόλης να μην είχε μέχρι τότε δική του μουσική σφαγίδα αλλά πραγματοποίησε πολλά live σε σκηνές της Αθήνας και έδειχνε ακριβώς τι θέλει να κάνει στην πορεία. Ο Λεωνίδας Μαριδάκης και ο Μέλιος Κατσαμάκης, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Μενέλαο Μωραΐτη και οι τρεις τους -παράλληλα με τις προσωπικές τους δουλειές- αφηγούνται με κέφι ιστορίες της γενιάς τους.

Κλείσιμο
Το πρώτο τους τραγούδι «Ναυαγός» κυκλοφορεί ήδη και δίνει το στίγμα της νέας αυτής προσπάθειας. Απολύτως καλοκαιρινό, συνδυάζει τον έρωτα και τη μοναξιά με τον ήλιο και το δροσερό αεράκι ενός εξωτικού νησιού. Με αφορμή λοιπόν τον «Ναυαγό» ζήτησα από τον Λεωνίδα Μαριδάκη μερικές διευκρινίσεις για την μπάντα και τους στόχους της.


Τι είναι η Orchestra Laou Laou;
Η Orchestra Laou Laou είναι η αγάπη μας για το ρεμπέτικο τραγούδι, για την ισπανική μουσική, για τους δροσερούς μεσογειακούς ρυθμούς.

Πως ξεκίνησε η ιδέα;
Η Orchestra Laou Laou είναι μια… τρελή ιδέα. Φτιάχτηκε πριν έναν χρόνο, όταν αποφασίσαμε με τον Mέλιο Κατσαμάκη (από τους Melios Balkana Μama) που αγαπώ και εκτιμώ πολύ να ενώσουμε τα αγαπημένα ακούσματα και την έμπνευσή μας σε ένα κοινό πρότζεκτ. Σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα μουσικό σχήμα με λίγα άτομα και πολλά διαφορετικά όργανα. Έτσι την τρομπέτα, τα κρουστά, την κιθάρα, τον μπαγλαμά και το γιουκαλίλι, ήρθε και συμπλήρωσε ο Κερκυραίος Μενέλαος Μωραΐτης, ανατρεπτικά, με την τούμπα και το ακορντεόν του. Η χημεία αυτού του τρίο βασίζεται στην αυτονομία και τον αλληλοσεβασμό. Ο κάθε ένας από εμάς έχει την προσωπική του πορεία –ο Μενέλαος παίζει σε ορχήστρες, ο Μέλιος τρέχει και τους Melios Balkana Μama, εγώ ετοιμάζω τον τρίτο προσωπικό μου δίσκο- αλλά και οι τρεις δίνουμε με χαρά ένα «φιλέτο» της έμπνευσης μας στην Orchestra Laou Laou.

Σε τι τραγούδια προσανατολίζεστε;
Παίζουμε υλικό από την προσωπική δισκογραφία μας, τολμηρές διασκευές ρεμπέτικων και όχι μόνο, λαϊκές βαλκανικές μουσικές αλλά και τραγούδια γραμμένα ειδικά για τον ήχο του σχήματος. Ένα τέτοιο τραγούδι είναι ο «Ναυαγός», το πρώτο τραγούδι που κυκλοφορούμε επίσημα σαν σχήμα και είναι σε στίχους του ραδιοφωνικού παραγωγού Πάνου Σουρούνη. Ένα τραγούδι που μιλάει για καλοκαίρια, ναυαγούς, γοργόνες και εξωτικά νησιά. Ότι πρέπει για την «ταξιδιάρικη μουσική» του σχήματος.

Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία σας;
Πολλά πολλά live τον χειμώνα που μας πέρασε στην Αθήνα. Από εναλλακτικούς χώρους και παραδοσιακά καφενεία μέχρι την εξαιρετική μουσική σκηνή PassportArt στον Πειραιά. Τώρα, έχοντας στις αποσκευές μας και το single «Ναυαγός», ετοιμαζόμαστε για το πρώτο καλοκαιρινό μας μίνι τουρ. Ξεκινάμε 1 Ιουλίου ανοίγοντας με ένα live τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής στον πανέμορφο Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου και συνεχίζουμε με Χανιά, Εύβοια, Καλαμάτα κλπ. Τις ακριβείς τοποθεσίες και ημερομηνίες για το που μπορούν να έρθουν να μας ακούσουν οι φίλοι μας μπορούν να τις πληροφορούνται από το site μας και από τη σελίδα μας στο facebook.

Εσύ που θα ήθελες να… ναυαγήσεις;
Ωραία ερώτηση, συνδέει τη λατρεμένη μου Orchestra Laou Laou με τον προσωπικό μου δίσκο. Θα ήθελα να ναυαγήσω στην Αστυπάλαια. Δεν έχω πάει ποτέ αλλά έχω αγαπήσει το νησί αυτό μέσα από το ομότιτλο τραγούδι που έχω γράψει σε στίχους της νέας στιχουργού Νικόλ Κατσάνη. Το τραγούδι αυτό θα περιέχεται στο τρίτο προσωπικό cd μου που ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης