Στην πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη

Στην πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τιμά τη Λούλα Αναγνωστάκη με ημερίδες, παραστάσεις και μια μουσική βραδιά

Στην πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη
Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή της στη σκηνή, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Λούλα Αναγνωστάκη. Η αρχή γίνεται την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Ιανουαρίου. Θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από δράσεις, με πρώτη ένα αφιέρωμα με τίτλο «Στην πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη» που έχει επιμεληθεί ο Μάνος Καρατζογιάννης. Στις 6 και 7 Δεκεμβρίου συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, δραματολόγοι και κριτικοί θεάτρου μιλούν για τη δραματουργία της και συζητούν με το κοινό για το έργο της.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος που θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος, θα λάβουν χώρα δύο τετράωρες ημερίδες, ενώ θα προβληθούν οι παραστάσεις των έργων της από το Θέατρο Τέχνης και το Εθνικό Θέατρο αντίστοιχα: Ο Ήχος του Όπλου, στη μνήμη του σκηνοθέτη της παράστασης Καρόλου Κουν, και Ουρανός Κατακόκκινος, στη μνήμη της Βέρας Ζαβιτσιάνου, που ερμήνευσε για πρώτη φορά την κεντρική ηρωίδα στον συγκεκριμένο μονόλογο.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, και πάλι ο Μάνος Καρατζογιάννης θα σκηνοθετήσει την παράσταση με τίτλο: «Σε σας που με ακούτε», η οποία θα παρουσιάζεται στο Black Box του Ιδρύματος από Πέμπτη μέχρι Κυριακή έως τις 3 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο έργο της συγγραφέως, το οποίο θα ανέβει δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση από τον Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή. Σε ένα παλιό βερολινέζικο σπίτι, που σταδιακά ταράζεται από τον ήχο των επεισοδίων, τις ριπές και τα δακρυγόνα, ο κεντρικός ήρωας, ο Άγης ηχογραφεί τις φωνές των υπόλοιπων θεατρικών προσώπων και τις μοντάρει με συνθήματα από τις διαδηλώσεις.

Το ιδιωτικό μπλέκεται με το δημόσιο για να επανεμφανισθούν υπαινικτικά στη σκηνή θέματα και χαρακτήρες από παλαιότερα έργα της συγγραφέως. Χαρακτήρες που παίρνουν υπόσταση κρατώντας ένα μικρόφωνο σα να μιλούν σε μια συγκέντρωση ξεχωρίζοντας από το πλήθος της διαδήλωσης, «σε μας που τους ακούμε». Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Όλια Λαζαρίδου, Mαρία Ζορμπά, Άντριαν Φρίλινγκ, Αντρέας Κοντόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καραούλης, Μάνος Στεφανάκης, Κλεοπάτρα Μάρκο και Γιώργος Σαββίδης. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία της Ντόρας Μπακοπούλου και της Βικτωρίας Καζίμη στις 27 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ του Ιδρύματος με ελεύθερη είσοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης