Video games… αλά γαλλικά

Video games… αλά γαλλικά

Μία έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, με δωρεάν είσοδο, αφιερωμένη στα βιντεοπαιχνίδια

Video games… αλά γαλλικά
Μία ευχάριστη έκπληξη έρχεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Μία είδηση, που θα ικανοποιήσει δεόντως τους λάτρεις των video games. Εδώ και δύο μέρες, η Βιβλιοθήκη Octave Merlier του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών έχει δημιουργήσει έναν νέο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για τα βιντεοπαιχνίδια και την κουλτούρα “geek”, καθ’ ότι θεωρεί ότι 30 χρόνια μετά την εμφάνισή τους είναι πλέον μέρος του πολιτισμού μας.

Τα video games, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών, είναι όλα γαλλικής παραγωγής, δημιουργίες Γάλλων ή γαλλόφωνων προγραμματιστών. Οπως αναφέρεται σχετικά στο δελτίο τύπου: «Μπορείτε να εξερευνήσετε το σύμπαν των Eric Chahi (Another world, From Dust), Michel Ancel (Rayman), Ronan Coiffec (Les Lapins crétins), Patrice Désilets (Prince of Persia), ή ακόμη και να ανακαλύψετε το υπέροχο Child of light του Patrick Plourde, την τελευταία δημιουργία του UbiArt framework σε PS4».

Τέσσερις κονσόλες με τρεις οθόνες (μια WiiU, ένα Xbox 360, ένα Xbox One και ένα Playstation 4) και τρεις θέσεις σε κάθε κονσόλα, έτσι ώστε να μπορείτε να παίξετε με τους φίλους σας, αποτελούν τον νέο χώρο της βιβλιοθήκης. Παράλληλα, υπάρχουν στα ράφια προτάσεις βιντεοπαιχνιδιών, καθώς και πληροφοριακό υλικό μέσα από έντυπα ειδικευμένα στο βιντεοπαιχνίδι, την ιστορία του και την εξέλιξή του, και βιβλία θεωρίας της ανάλυσης και της έρευνας.

Στόχος δεν είναι μόνο η διασκέδαση μέσα από το παιχνίδι, αλλά και η ανάδειξη του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ρόλου των video games. Γι’ αυτό τον λόγο η αίθουσα θα φιλοξενεί και δρώμενα σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια. Επίσης, επιδιώκεται η προβολή κάποιων λιγότερο γνωστών video games γαλλικών εταιριών. Η είσοδος στη Βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου και στη νέα αίθουσα με τα video games είναι ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης