Vakinspire: ρούχο, διακόσμηση, events

Vakinspire: ρούχο, διακόσμηση, events

Ενας νέος χώρος δημιουργίας στο Κολωνάκι με την υπογραφή της Βάκης Κακρή

Vakinspire: ρούχο, διακόσμηση, events
Διαβάζοντας κανείς την περιγραφή της σελίδας του Vakinspire, αντιλαμβάνεται αμέσως τις προθέσεις του χώρου: «Ο χώρος Vakinspire δημιουργήθηκε για να καθοδηγήσει δημιουργικά στο χώρο της γυναικείας μόδας, της διακόσμησης και της διοργάνωσης ιδιαίτερα ατμοσφαιρικών εκδηλώσεων». Μιλώντας λίγη ώρα αργότερα με την εμπνεύστριά του, κ.
Βάκη Κακρή, τα παραπάνω λεγόμενα επιβεβαιώνονται αμέσως. «Εμπνεύστηκα», μου λέει, «στη διαδρομή αναζήτησης του νέου μου γραφείου που είναι συγχρόνως και μαγαζί. Ως πνεύμα δημιουργικά ανήσυχο κατέληξα σ' αυτόν τον χώρο. Βασικός στόχος είναι ένα concept που να συνδυάζει την ποιοτική μόδα και διακόσμηση αλλά και τη διοργάνωση ιδιαίτερων events, πλεγμένα και τα τρία σε έναν ιστό ατμοσφαιρικής και ιδιαίτερης αισθητικής».


Κλείσιμο

Εγκατεστημένος στην οδό Σπευσίππου 1 στο Κολωνάκι, διακοσμημένος και διαμορφωμένος από την ίδια, ο χώρος δημιουργίας απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν την ομορφιά και το στυλ. Και συζητώντας μαζί της αντιλαμβάνεσαι πως αυτό που λέει είναι κάτι που το πιστεύει. «Κουράστηκα να βλέπω ασχήμια τριγύρω μου. Εφτιαξα τον χώρο προσπαθώντας μέσα από αυτόν, και τις υπηρεσίες που παρέχει, να προσθέσω κι εγώ από τη δική μου πλευρά κάτι όμορφο σ΄ αυτή την πόλη».



Η ίδια εξάλλου δεν είναι τυχαία στον χώρο. Ξεκίνησε το δημιουργικό της ταξίδι στον ευρύτερο χώρο της τέχνης πριν από 25 χρόνια. Διαθέτει σπουδές στον σχεδιασμό μόδας, την Ιστορία Τέχνης, την Ιστορία Κοστουμιού αλλά και τον μοντέρνο χορό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Η μετέπειτα ενασχόληση της με επώνυμους Ελληνες σχεδιαστές στον χώρο της μόδας της άνοιξε τον δρόμο στην ελεύθερη και δημιουργική έκφραση. Στην πορεία συνδύασε την παραπάνω εμπειρία της με την εργασία της στο επικοινωνιακό marketing και στη διοργάνωση ξεχωριστών εκδηλώσεων, ενώ έχει συνεργαστεί επί μακρόν με μεγάλα περιοδικά μόδας, lifestyle και εσωτερικής διακόσμησης.



Για να επιστρέψουμε όμως στο Vakinspire, θα μπορούσε να πει κανείς πως οι τρεις του δραστηριότητες οριοθετούνται ξεκάθαρα. Σύμφωνα με το επίσημο site του χώρου, το www.vakinspire.com, είναι οι ακόλουθες:

Vaki Fashion
Η μόδα είναι τέχνη. Πρέπει να σε συγκινεί, να ριγείς την ώρα της σύνθεσης, να την αγαπάς με πάθος, να τη ζεις. Ο δημιουργός θέλει να γκρεμίσει τα όρια της φαντασίας για να πλησιάσει το ιδεώδες. Η κοινωνία αποζητά τη σταθερότητα, η μόδα το άπειρο. Ένα ρούχο, ένα αντικείμενο, χρειάζεται να δίνει την εντύπωση ότι γεννήθηκε οργανικά για να φορεθεί από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, τη συγκεκριμένη στιγμή και για συγκεκριμένο λόγο.

Vaki Decoration
Μέσα από μια πολύχρονη πορεία, με συμμάχους την εμπειρία, το ένστικτο, την έμπνευση για το «ωραίο», την αγνή αισθητική, την αγάπη για την τέχνη και το ιδιαίτερο στυλ, δημιουργήθηκε και κατακτήθηκε ένας χαρακτηριστικός τρόπος διακοσμητικής έκφρασης, ομιλίας και άποψης. Γιατί όπως είχε πει και ο Salvador Dali: «Κάθισα την ασχήμια στα γόνατά μου και ένιωσα αφόρητα κουρασμένος!»

Vaki Events
Ποιο είναι το πιο αγαπημένο και επιτυχημένο μου event; Το επόμενο! Αυτό που θα κάνω σήμερα ή αύριο! H δυσκολία για ένα μοναδικό event πρέπει να γίνεται συνήθεια, η συνήθεια ευκολία και η ευκολία ομορφιά!




Οπως εξάλλου δηλώνει η κ. Κακρή, στόχος της από την αρχή ήταν να δημιουργήσει και τη δική της collection τόσο στα είδη διακόσμησης όσο και στο γυναικείο ρούχο. Τα αντικείμενα θα είναι σχεδιασμένα από την ίδια και θα υλοποιούνται από επιλεγμένους της συνεργάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. «Από τον χώρο μας», καταλήγει, «πηγάζει δημιουργία. Στόχος μας είναι να ομορφαίνουμε τα πάντα γύρω μας δίνοντας προσιτή ποιότητα και στυλ στους πελάτες μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης