Kάντο όπως το ’40

Kάντο όπως το ’40

Ο Αkis Pierro κουρεύει και ξυρίζει τους πελάτες του στη Σόλωνος όπως οι κουρείς τη δεκαετία του '40

Kάντο όπως το ’40
Το μπαρμπέρικο του Akis Pierro στη Σόλωνος είναι από αυτά τα μέρη που όταν τα επισκέπτεσαι ζηλεύεις λίγο που δεν είσαι άντρας. Από τα μέρη που νιώθεις λίγο παράταιρη ανάμεσα σε δερμάτινες πολυθρόνες του 1940, δίσκους του Έλβις, ψυγειάκι με μπίρες και μηχανή του εσπρέσο.
Γιατί ο Akis 
έτσι έχει επιλέξει να κουρεύει και να ξυρίζει. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκαναν οι κουρείς τη δεκαετία του '40, για αυτό και τα αντικείμενα και τα εργαλεία του κουρείου είναι όλα παλιά και πολύ προσεκτικά επιλεγμένα. 
Όπως μας είπε ο ίδιος, έφτιαχνε το μαγαζί ένα χρόνο και τα περισσότερα αντικείμενα είναι αγορασμένα από το εξωτερικό. Ιδιαίτερο στιλ, όχι μόνο στα εργαλεία του αλλά και στη διακόσμηση και στον τρόπο εξυπηρέτησης του πελάτη. Παλιά βαλίτσα αντί για τραπεζάκι, μπίρα και εσπρέσο για να χαλαρώσει ο επισκέπτης και μουσική από πικάπ. Blues, jazz και λίγο rock 'n roll για χάρη του «βασιλιά». Μεγάλη ξύλινη πόρτα σαν αυτές του χασάπικου για την είσοδο στην τουαλέτα και μέσα μπλε χαρτί υγείας. 
Όλα διαλεγμένα ένα - ένα από τον Akis και τη γυναίκα του. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κουρείο ήταν το όνειρο του και μετά από 20 χρόνια μέσα σε στούντιο και εταιρείες παραγωγής αποφάσισε να μεταμορφώσει αυτόν τον μικρό χώρο επί της Σόλωνος σε ένα μικρό αντρικό παράδεισο. Οι δερμάτινες καρέκλες ξαπλώνουν για να γίνεται το ξύρισμα πιο εύκολο αλλά και απολαυστικό. Άλλωστε όλη η διαδικασία κρατάει περίπου 40 λεπτά, με μία ζεστή πετσέτα να τοποθετείται στο πρόσωπο του πελάτη για να μαλακώνουν τα γένια στην αρχή, και μία κρύα στο τέλος για ανακούφιση. Περιποίηση υψηλών προδιαγραφών, όπως ακριβώς τους αξίζει!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης