Ράλι Φινλανδίας: Ο Οζιέ πήρε την κατάσταση στα χέρια του

Ράλι Φινλανδίας: Ο Οζιέ πήρε την κατάσταση στα χέρια του

Το δεύτερο σκέλος του αγώνα είχε δύο εικόνες: στο πρώτο του μισό είχε νέες συγκλονιστικές μάχες και εναλλαγές στη κορυφή της γενικής, το δεύτερο μισό όμως, ανήκε ολοκληρωτικά στον Σεμπαστιέν Οζιέ.

O Χάμιλτον το φιλοσοφεί…
Ράλι Φινλανδίας: Ο Οζιέ πήρε την κατάσταση στα χέρια του
Το πρωί ήταν ο Μαντς Όστμπεργκ αυτός που με το Fiesta RS WRC της M-Sport αντιστεκόταν, υπερασπιζόμενος την τιμή των... Σκανδιναβών απέναντι στον Γάλλο "κατακτητή" της γερμανικής ομάδας. Οι δυο τους μοιράστηκαν πρωτιές και ο Νορβηγός είχε τα ηνία μέχρι που έσπασε ο εμπρός αριστερός του τροχός, κοστίζοντας του πολύ σε χρόνο.

Σαν να περίμενε μία τέτοια τόνωση ηθικού, ο Οζιέ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με το Polo R WRC σε πέντε συνεχόμενες ειδικές και έκλεισε την ημέρα με προβάδισμα 38 δευτερολέπτων. Εκεί βρίσκονται οι δύο ταλαντούχοι οδηγοί της M-Sport, με τον πρωτοπόρο του πρώτου σκέλους, Τιερί Νεβίλ να είναι στη δεύτερη θέση. Ο Βέλγος είχε κλαταρισμένο ελαστικό τόσο στην ΕΔ13 όσο και στην υπέρ-ειδική και έχασε κ αυτός έδαφος έναντι του Οζιέ.

Πάντως δύσκολα θα απειληθούν - αν δεν κάνουν λάθη. Στην τέταρτη θέση της γενικής αλλά άλλα 20 και πλέον δευτερόλεπτα πιο πίσω, είναι το εργοστασιακό DS3 WRC του Μίκο Χίρβονεν. Ο τοπικός ήρωας πήρε την πρώτη ειδική της ημέρας αλλά ως εκεί. Μάλιστα είναι εξαιρετικά τυχερός αφού σε μία στροφή 5ης σχέσης (σ.σ. κοινώς... τέρμα γκάζι) έχασε προσωρινά τον έλεγχο και "από θαύμα" όπως ο ίδιος είπε, δεν είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα.

Κλείσιμο
Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης