Στο Παρίσι θα κάνει πρεμιέρα το ηλεκτρικό Opel

Στο Παρίσι θα κάνει πρεμιέρα το ηλεκτρικό Opel

Μέχρι σήμερα έχουμε δει το Ampera-e μόνο σε ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, βασιζόμενο στο Chevrolet Bolt.

Στο Παρίσι θα κάνει πρεμιέρα το ηλεκτρικό Opel
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, κατά τις δημοσιογραφικές ημέρες της έκθεσης του Παρισιού, θα έχουμε την ευκαιρία να το περιεργαστούμε από κοντά. Το ηλεκτρικό της Opel θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2017, αποτελώντας ένα μηδενικών ρύπων αυτοκίνητο με προσιτή τιμή αγοράς (γύρω στα 30.000 ευρώ).

Σε σχέση με το πρώτο Ampera (το οποίο δεν ήταν μηδενικών ρύπων, καθώς διέθετε και κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργούσε ως γεννήτρια), το Ampera-e αναμένεται να τύχει καλύτερης υποδοχής από το κοινό. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και 36,7 kgm ροπής και είναι ικανός να χαρίσει στο πεντάθυρο μικρό οικογενειακό επιτάχυνση από στάση στα 96 km/h σε λιγότερο από 7 sec.

Κλείσιμο


Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα ώστε να μην επηρεάζεται η καμπίνα των 5 επιβατών και το πορτμπαγκάζ όγκου άνω των 450 lt. Με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες (η διαδικασία σε μία οικιακή παροχή ρεύματος θα διαρκεί 9 ώρες), το Ampera-e θα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 320 km. Με τη βοήθεια ταχυφορτιστή θα είναι εφικτή η φόρτισή τους στο 80% εντός μίας ώρας.

Η Opel θα εξοπλίσει το πρώτο της ηλεκτρικό με όλο τον εξοπλισμό βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά και συνδεσιμότητας, όπως το OnStar και το συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto, σύστημα πολυμέσων IntelliLink.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης