Video: Νέα diesel τεχνολογία με εφαλτήριο το Volvo S90

Video: Νέα diesel τεχνολογία με εφαλτήριο το Volvo S90

Η ναυαρχίδα της Volvo έκανε πρόσφατα την διαδικτυακή της πρεμιέρα προβάλλοντας διάφορες τεχνολογίες αιχμής, ανάμεσα σε αυτές και μία καινοτομία που αφορά στους πετρελαιοκινητήρες.

Video: Νέα diesel τεχνολογία με εφαλτήριο το Volvo S90
Πρόκειται για μία απλή στην σύλληψή της, αλλά ευφάνταστη ιδέα την οποία η Volvo αποκαλεί ως PowerPulse και βλέπουμε για πρώτη φορά στο νέo S90. Ουσιαστικά, το εν λόγω σύστημα καλύπτει οποιαδήποτε χρονική υστέρηση μπορεί να υπάρξει σε έναν πετρελαιοκινητήρα στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του, αντλώντας αέρα από το φίλτρο αέρα. Για να γίνει αυτό χρησιμοποιείται ένα μικρό κομπρεσεράκι που συμπιέζει αέρα σε ένα μικρό δοχείο χωρητικότητας δύο λίτρων. Όταν ο οδηγός πατήσει απότομα το πεντάλ του γκαζιού και σε συνθήκες χαμηλής ταχύτητας (όταν δηλ. το μοτέρ λειτουργεί σε χαμηλές rpm και υπάρχει μικρότερος όγκος καυσαερίων για να γυρίσουν τον στροβιλοσυμπιεστή του turbo), τότε μία βαλβίδα ανοίγει και επιτρέπει τον αέρα από το δεξαμενάκι να περάσει στην εισαγωγή και να υπάρξει μεγαλύτερη υπερπλήρωση σε αέρα.

Τώρα, όταν ο οδηγός ρίξει… τον ρυθμό του, τότε ανακτάται και πάλι αέρας στο δεξαμενάκι για όποτε χρειαστεί. Η τεχνολογία PowerPulse εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο νέο Volvo S90 και συγκεκριμένα στις ντίζελ εκδόσεις D5 (με κίνηση μπροστά, αλλά και στην AWD έκδοση) και με το αυτόματο κιβώτιο. 

Δείτε το σχετικό video:

Κλείσιμο

Volvo-S90_2017_ (3)

Volvo-S90_2017_ (4)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης