Το Volvo S60 με κατανάλωση 2 lt/100 km!

Το Volvo S60 με κατανάλωση 2 lt/100 km!

Μετά από το plug-in υβριδικό V60, που έχουμε οδηγήσει στην Σουηδία, η Volvo ετοιμάζει και την αντίστοιχη έκδοση του νέου S60, το οποίο παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή...

Το Volvo S60 με κατανάλωση 2 lt/100 km!
Η σουηδική μάρκα παρουσιάζει στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου ένα πρωτότυπο plug-in υβριδικό, βασισμένο στο S60L. Πρόκειται για το μεσαίο οικογενειακό με το μακρύ μεταξόνιο, μέσω του οποίου η Volvo διεκδικεί ένα σταθερό μερίδιο στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων, έχοντας να αντιμετωπίσει τους ισχυρούς ανταγωνιστές της από τη Γερμανία. Οι επισκέπτες της έκθεσης του Πεκίνου θα δουν από κοντά το Volvo S60L PPHEV (Petrol Plug-in Hybrid Electric Vehicle).

Η έκδοση παραγωγής του υβριδικού αυτοκινήτου θα λανσαριστεί στην αγορά της Κίνας κατά τους πρώτους μήνες του 2015, διαθέτοντας το 2λιτρο βενζινοκινητήρα τεχνολογίας Drive-E και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος αποδίδει 238 PS και το δεύτερο προσθέτει άλλα 68. Η αντίστοιχη ροπή είναι 35,7 και 20,4 kgm.

Η υβριδική τεχνολογία του S60L έχει πρωτοπαρουσιαστεί στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών V60 Plug-in Hybrid, το πρώτο τέτοιο μοντέλο με κινητήρα diesel. Στην περίπτωση του S60L, ανάμεσα στον κινητήρα και το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο έχει τοποθετηθεί μία γεννήτρια. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου βρίσκονται κάτω από το χώρο αποσκευών και προσφέρουν αυτονομία περίπου 1.000 km.

Τι επιτυγχάνουν όλα αυτά; Να προσφέρουν μεικτή κατανάλωση 2 lt/100 km και να περιορίζουν τις εκπομπές ρύπων στα 50 g/km! Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις τρόπους λειτουργίας: Pure, Hybrid και Power. Επιπλέον, πατώντας το κουμπί AWD ενεργοποιείται αυτόματο το σύστημα τετρακίνησης. Με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας είναι εφικτή η κάλυψη απόστασης έως 50 km, ενώ όταν χρησιμοποιούνται και οι δύο κινητήρες το S60L επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 5,5 sec.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης