Πάολα:Ημουν πάντα πρώτο όνομα...

Πάολα:Ημουν πάντα πρώτο όνομα...

..στο σπίτι μου, στο κέντρο, στο χωριό μου

Πάολα:Ημουν πάντα πρώτο όνομα...
Η Πάολα αποκαλύπτει το «διπλό» της πρόσωπο, υποστηρίζει ότι δεν πουλάει
την ψυχή της για τη δόξα, μιλάει για τις αλλαγές στη νύχτα και τον έρωτα, δηλώνει ότι το κεφάλαιο «παιδί» δεν έχει κλείσει και υπογραμμίζει ότι η μόνη αλήθεια της ζωή της είναι η κόρη της, Παολίνα!

Το περασμένο Σάββατο βρέθηκα στο «Τeatro», το κέντρο όπου εμφανίζεται η Πάολα, και το κλίμα που επικρατούσε με ταξίδεψε σε παλαιότερες βραδιές. Τότε που ο κόσμος διασκέδαζε με την ψυχή του σαν να μην υπήρχε αύριο. Αιτία, η Πάολα. Το κορίτσι με την αυθεντική λαϊκή φωνή που αγκαλιάζει συνεργάτες, θαμώνες και θαυμαστές με μια απροσποίητη καλοσύνη και μια γεμάτη αγκαλιά. Η γυναίκα που πριν ακόμη ανοίξω το κασετόφωνο σπεύδει να με ενημερώσει: «Θέλω να νιώθω ότι αγαπώ και αγαπιέμαι. Ετσι μόνο μπορώ να τραγουδάω με την ψυχή μου»...

Κλείσιμο
- Mόλις κυκλοφόρησε η νέα σου δισκογραφική δουλειά στην οποία συνεργάστηκες με το δίδυμο Κυριάκου Παπαδόπουλου και Ηλία Φιλίππου που σου υπέγραψε τις τελευταίες μεγάλες σου επιτυχίες. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις;

Κανονικά ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, αλλά δεν νιώθω έτσι. Είμαι αρκετά συναισθηματική και δένομαι με τους συνεργάτες μου. Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που μας κάνει δυνατούς είναι το ότι δουλεύουμε σαν οικογένεια. Η «Μόνη αλήθεια» είναι μια γνήσια λαϊκή δισκογραφική δουλειά που έγινε με πολλή αγάπη, πολύ μεράκι και που γουστάρω πολύ.

- Στο νέο  CD σου, ο Παντελής Παντελίδης έχει γράψει το τραγούδι «Τώρα σέρνεσαι» και συνεργάζεστε επίσης για δεύτερη χρονιά στο «Τeatro». Πώς δέσατε;

Αρχικά δουλέψαμε μαζί πέρυσι και επειδή ο Παντελής είναι ανοιχτός άνθρωπος, ήρθαμε κοντά. Ενα βράδυ ήρθε στο καμαρίνι μου με την κιθάρα του και μου έπαιξε το τραγούδι «Τώρα σέρνεσαι».  Το τραγούδησα επιτόπου, άρεσε σε όλους όσοι ήταν εκεί κι έτσι απλά το έβαλα στο CD μου.

- Ποια είναι η δική σου «μόνη αλήθεια»;

Είναι η πρώτη φορά που ερμηνεύω ένα τραγούδι που ταιριάζει σε ένα δικό μου πρόσωπο -κι αυτό είναι το παιδί μου και της το αφιερώνω. Η Παολίνα είναι η μόνη αλήθεια για μένα μέσα στου κόσμου το ατέλειωτο ψέμα, όπως ερμηνεύω και στο τραγούδι μου.



- Πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνει η κόρη σου, Παολίνα, στη Θεσσαλονίκη;

Είναι δύσκολο και αισθάνομαι τύψεις, αλλά ευτυχώς έχει δίπλα της τη μητέρα μου. Βέβαια, όταν δεν εμφανίζομαι στο «Teatro», βρίσκομαι πάντα μαζί με την κόρη μου.

- Στη φωτογράφηση του εξωφύλλου συνεργάστηκες με τον Κωνσταντίνο Ρήγο, ο οποίος δηλώνει ότι αυτό αφορά τις δύο πλευρές σου: τη σκοτεινή και τη φωτεινή. Μίλησέ μας γι’ αυτές. 

Ολοι οι άνθρωποι έχουμε δύο πλευρές κι αν είσαι λίγο καλλιτεχνάκι, είναι πιο έντονες. Τη φωτεινή μου πλευρά τη γνωρίζετε όλοι. Οσο για τη σκοτεινή, θα έλεγα ότι είμαι λίγο αυτοκαταστροφική.

- Υπήρξε κάποια εποχή που είχες σκοτεινιάσει;

Αντίκρισες ποτέ κάποια πτυχή του χαρακτήρα σου που σε έκανε να τρομάξεις;  Ακόμα δεν έχω ζήσει κάποια σκοτεινή περίοδο κι αυτό που μ’ έχει κάνει να τρομάξω δεν είναι κάποια σκοτεινή πλευρά μου αλλά η ευαισθησία μου. Το κακό -ή το καλό- είναι πως όσο μεγαλώνω γίνομαι ακόμα πιο ευαίσθητη. Αλλά μου αρέσει, θαυμάζω τον εαυτό μου γι’ αυτό και δεν το αλλάζω με τίποτα.

- Η ευαισθησία σου σε έχει κάνει να πέσεις θύμα εκμετάλλευσης;

Πιστεύω ότι αν δεν θέλεις να σε εκμεταλλευτούν, δεν συμβαίνει. Ναι, με έχουν εκμεταλλευτεί αλλά εν μέρει έχει γίνει εν γνώσει μου.

- Παλαιότερα, φαντάζομαι ότι ήθελες να γίνεις πρώτο όνομα σε μαγαζί. Τώρα που έγινες έχεις άγχος; 

Δεν ξέρω αν ήθελα να γίνω πρώτο όνομα σε μαγαζί γιατί ήμουν το πρώτο όνομα στο σπίτι μου και στο χωριό μου στη Χαλκιδική. Από μικρή είχα τα βλέμματα στραμμένα πάνω μου. Ημουν η θεατρίνα του σπιτιού και της παρέας μου. Τους τραγουδούσα, τους χόρευα και μου άρεσε που έκανα τους άλλους να περνούν καλά και να χαμογελούν. Στην πορεία ήρθε και η δουλειά και το έκανα επαγγελματικά. Αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Σίγουρα παίρνω περισσότερη αγάπη από τον κόσμο, αλλά δεν με αγχώνει καθόλου το ότι είμαι πρώτο όνομα. Είμαι η ίδια που ήμουν και τότε. Απλώς πιο αναγνωρίσιμη.

- Πώς καταφέρνεις να γεμίζεις τα μαγαζιά;

Ο κόσμος θέλει αυθεντικότητα. Ξέρουν πως όταν είμαι στην πίστα θα τραγουδήσω με την ψυχή μου και θα τα δώσω όλα.

- Είσαι παιδί εκτός συστήματος. Πώς τα κατάφερες;

Είμαι αντισυστημική γιατί εμένα δεν μου ταιριάζει το σύστημα. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που κάνουν αυτή τη δουλειά και παίζουν με το σύστημα καταπιέζονται. Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό στον εαυτό μου. Γνωρίζω ότι όταν είσαι εκεί μέσα χρειάζεται δυνατό στομάχι, σε κάνουν μπάλα, σε εκτοξεύουν και ταυτόχρονα σε κατεβάζουν σαν ένα μπαλόνι από ήλιον. Και διερωτώμαι πώς μπορούν να το κάνουν αυτό στον εαυτό τους. Καλό είναι να λειτουργεί μια ολόκληρη βιομηχανία από πίσω σου, αλλά ταυτόχρονα είναι κακό γιατί δημιουργείς πρόβλημα στην ψυχή  σου. Αν είναι να χάσω την ψυχή μου για να κερδίσω δόξα, να μου λείπει. Θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν τη δόξα αλλά δεν ήξεραν το κόστος.

- Οταν ξεκινούσες την καριέρα σου,  σε πολέμησαν με διάφορα αρνητικά δημοσιεύματα…

Πολλοί ήταν προκατειλημμένοι απέναντί μου, ίσως επειδή ήμουν κάτι διαφορετικό. Ελεγαν για τη σέξι εμφάνισή μου, ενώ όλες ντύνονταν ανάλογα, και για το ρεπερτόριό μου, που δεν ήταν καν δικό μου. Ημουν 18 ετών και ήταν σκληρό για μένα, αλλά δεν έκλαψα ποτέ. Κάποιες φορές  προβληματιζόμουν, στεναχωριόμουν για λίγα λεπτά, αλλά στη συνέχεια με έπιανε η αντίδραση κι αδιαφορούσα. 

- Η σέξι εμφάνιση ήταν επιλογή σου;

Εχεις πέσει σε στυλιστικά ατοπήματα; Τα πάντα ήταν και είναι δικές μου επιλογές, είτε μια εντυπωσιακή εμφάνιση είτε μια πιο καρναβαλίστικη. Οταν ήμουν νέα και αθώα, δεν σου κρύβω ότι το 60% των ρούχων που επέλεγα ήταν λάθος, και το γνώριζα, αλλά ήθελα να τα βάλω. Ημουν απόλυτη.

- Τι έχει αλλάξει στη νύχτα;

Η νύχτα δεν έχει αλλάξει τώρα λόγω κρίσης, έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που ξεκινούσα. Οι γονείς μου έκαναν την ίδια δουλειά, ήταν τραγουδιστές. Οταν με έπαιρναν μικρή μαζί τους, έβλεπα τον κόσμο να διασκεδάζει πραγματικά, να θαυμάζει και ν’ αγκαλιάζει τον τραγουδιστή. Αυτό σταμάτησε στη γενιά μου. Εμφανίστηκαν τραγουδιστές και τραγουδίστριες που ήταν άφωνοι και έμοιαζαν με γλάστρες.

Η πίστα μετατράπηκε σε μπαλκόνι με πολλές γλάστρες. Επαιζε ρόλο τι ρούχο φοράει η τραγουδίστρια και τι μαλλί έχει και όχι η φωνή της. Δηλαδή πιο πολύ γκόμενα παρά τραγουδίστρια. Από τότε άρχισε να αλλάζει η νύχτα και να μην υπάρχει ο καλός τραγουδιστής που ερμηνεύει με την ψυχή του.

Στην εποχή της μητέρας μου, ο τελευταίος του τότε είναι ο καλύτερος του σήμερα. Δεν θέλω να το παίξω ότι είμαι κάτι μοναδικό και ξεχωριστό, αλλά γνωρίζω ότι σαν τραγουδίστρια ερμηνεύω σωστά. Κάποτε στο σχολείο, όταν με ρωτούσαν τι δουλειά κάνουν οι γονείς μου κι έλεγα «τραγουδιστές», ο δάσκαλος έλεγε με θαυμασμό: «Μπράβο». Ηταν καλλιτέχνες. Τώρα λες ότι είσαι τραγουδιστής και σου λένε: «Α, καλά…».

- Πώς θα αντιδράσεις αν η κόρη σου σού πει ότι θέλει να γίνει τραγουδίστρια; 

Αν ερμηνεύει καλά και το θέλει πολύ, να το κάνει. Αν όμως δεν τραγουδάει καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω το παιδί μου να εκτεθεί. Γιατί, αν δεν έχει φωνή, θα έχει πρόβλημα.

- Πολλοί έχουν σχολιάσει αρνητικά το γεγονός ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οδηγείς Bentley. 

Από μικρή οδηγούσα πολυτελή αυτοκίνητα. Ημουν τυχερό παιδί γιατί οι γονείς μου είχαν φροντίσει να μη μου λείψει τίποτα. Οσο για την Bentley, δούλεψα, δεν την έκλεψα και την αγόρασα από φίλο μου σε καλή τιμή ελαφρώς μεταχειρισμένη. Οπότε δεν έχω τύψεις.

- Είσαι ερωτευμένη;

Είμαι πολύ ερωτευμένη και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς έρωτα.

- Είσαι ακραία στον έρωτα;

Ακραία και τον ζω στο κόκκινο.

- Eχεις τσαλακωθεί για άντρα;

Μου έχει τύχει να τσαλακωθώ, αλλά αυτός είχε τσαλακωθεί περισσότερο. Το ζήσαμε μαζί.

- Eχεις κλάψει για άντρα;

Δεν μου έχει τύχει να κλάψω γιατί ακόμα δεν μου έχει τύχει να με παρατήσει άντρας. Νομίζω ότι αυτό θα είναι το χειρότερό μου. Είμαι ανασφαλής και θέλω να έχω τον άνθρωπό μου και να μου δίνει αγάπη. Αν με αφήσει, πιστεύω ότι τότε πραγματικά θα τσαλακωθώ. Αλλά κλαίω αν με μαλώσει.

- Συγχωρείς την απιστία;
 
Στη ζωή έχω μάθει να μην είμαι απόλυτη, γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει. Αν η αγάπη που έχεις για τον σύντροφό σου είναι μεγάλη, μπορεί να κάνεις και πίσω.


- Πόσο έχεις αλλάξει μεγαλώνοντας;


Πιτσιρίκα ήμουν αλάνι, ζόρικη και  τυραννούσα τους άντρες. Μεγαλώνοντας έγινα πιο ήσυχη και τους τυραννώ πιο ευγενικά. (γέλια)

- Αν προέκυπτε ένα παιδί, θα το κρατούσες;


Με το καλό και ένα και δύο παιδιά. Πιο μικρή, η Παολίνα δεν ήθελε άλλο παιδί, ήθελε την αποκλειστικότητα. Τώρα μου λέει: «Μαμά, αν θέλεις κάνε μου ένα αδελφάκι». Οπότε, αν προκύψει ένα παιδί, θα το κρατήσω. Και, από την άλλη, δεν είναι πρόβλημα για τη δουλειά γιατί μέχρι 6 μηνών μπορώ να δουλεύω. Οταν ήμουν έγκυος στην Παολίνα δούλευα μέχρι 9 μηνών. Είχα πάρει 3,5 κιλά, τη γέννησα 3 κιλά και ήμουν μόλις 17 ετών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης