Μήπως πάσχετε και εσείς από διατροφικές διαταραχές;

Μήπως πάσχετε και εσείς από διατροφικές διαταραχές;

Οι διατροφικές διαταραχές ανήκουν στις ψυχολογικές διαταραχές και αντίθετα με αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι, δεν έχουν να κάνουν τόσο με το φαγητό και το βάρος, αλλά με τον τρόπο που κάποιος αντιμετωπίζει τις συναισθηματικές δυσκολίες στη ζωή του

Μήπως πάσχετε και εσείς από διατροφικές διαταραχές;
Η συνειδητοποίηση και μόνο ότι κάποιος αγαπημένος/η σας πάσχει από κάποια ψυχολογική διαταραχή, φέρνει άγχος και φόβο και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό.

Οι διατροφικές διαταραχές ανήκουν στις ψυχολογικές διαταραχές και αντίθετα με αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι, δεν έχουν να κάνουν τόσο με το φαγητό και το βάρος, αλλά με τον τρόπο που κάποιος αντιμετωπίζει τις συναισθηματικές δυσκολίες στη ζωή του και το πώς χειρίζεται «στρεσογόνες» καταστάσεις.

Κλείσιμο
Φυσικά, δεν μπορείτε να πιέσετε κάποιον να αλλάξει, αλλά μπορείτε να προσφέρετε στήριξη και κινητοποίηση να δουν κάποιον ειδικό και αυτά είναι πολύ σημαντικά ‘εργαλεία’ βοηθείας για τον άνθρωπο σας. Η γνώση είναι δύναμη και για αυτό ας ξεκινήσουμε με κάποιες βασικές πληροφορίες για τις διατροφικές διαταραχές.

Τι πρέπει να ξέρω για τις διατροφικές διαταραχές;

Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν ακραίους τρόπους να διαχειριστεί κάποιος την διατροφική του συμπεριφορά. Η τήρηση μιας άκαμπτης και ακραίας δίαιτας, η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας τροφής χωρίς έλεγχο, η πρόκληση εμετού μετά από την κατανάλωση τροφής ή η εμμονική τάση για μέτρηση θερμίδων… είναι μερικές από αυτές τις ακραίες συμπεριφορές.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης