Συρία: Οι καθεστωτικές δυνάμεις προωθούνται στο Χαλέπι

Συρία: Οι καθεστωτικές δυνάμεις προωθούνται στο Χαλέπι

Στόχος να περικυκλώσουν και πάλι τις συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες

Συρία: Οι καθεστωτικές δυνάμεις προωθούνται στο Χαλέπι
Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος κατέλαβαν σήμερα τη Σχολή Εξοπλισμού του Χαλεπιού και προωθούνται στα νότια της πόλης , με στόχο να περικυκλώσουν και πάλι τις συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή.

Ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τις συμμαχικές δυνάμεις, ελέγχει πλήρως τη Σχολή Εξοπλισμού και διευρύνει έτσι τους τομείς που έχει υπό τον έλεγχό του στη ζώνη των στρατιωτικών ακαδημιών, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στις συνοικίες των ανταρτών, σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί στην περιοχή όπου βρίσκονται οι τρεις στρατιωτικές σχολές.

Στις 6 Αυγούστου οι αντάρτες, με τη βοήθεια του Μετώπου Φάταχ αλ Σαμ, (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα, που αποκήρυξε στο μεταξύ την Αλ Κάιντα) εκδίωξαν τις δυνάμεις του καθεστώτος από τα νότια του Χαλεπιού και έσπασαν την πολιορκία των συνοικιών τους.

Παρασυρμένη από τον ενθουσιαμό της για τη νίκη, η εξόριστη συριακή αντιπολίτευση έσπευσε τότε να ανακοινώσει ότι η κατάληψη του Χαλεπιού από τους αντάρτες δεν ήταν παρά μόνο θέμα χρόνου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης