«Βουλιάζει» από πρόσφυγες το Καλαί - Αριθμός ρεκόρ στον καταυλισμό

«Βουλιάζει» από πρόσφυγες το Καλαί - Αριθμός ρεκόρ στον καταυλισμό

Πάνω από 7.000 άνθρωποι βρίσκονται στον κεντρικό καταυλισμό - Μόλις λίγες βδομάδες νωρίτερα, είχαν καταμετρηθεί σχεδόν 4.000

«Βουλιάζει» από πρόσφυγες το Καλαί - Αριθμός ρεκόρ στον καταυλισμό
Διπλάσιο αριθμό προσφύγων από εκείνον που δίνουν επισήμως οι αρχές, μέτρησαν οι τοπικές οργανώσεις στον καταυλισμό του Καλαί, στη Γαλλία, λίγα χιλιόμετρα από την σήραγγα της Μάγχης και τα βρετανικά σύνορα.

Η μερική εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό
Κλείσιμο
, η οποία κινδυνεύει με κατάρρευση μετά τη «σκληρή γραμμή» που επέλεξε να ακολουθήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι ροές μέσω της Ελλάδας, ενώ η πρόσβαση χιλιάδων ανθρώπων προς την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη έχει σχεδόν αποκλειστεί δια μέσω της βαλκανικής διαδρομής. Την ίδια στιγμή, οι ροές των προσφύγων στρέφονται στο πέρασμα προς την Ιταλία, μέσω Λιβύης, παρ' ότι Ελβετία και Αυστρία έχουν αποφασίσει επιπλέον μέτρα, προκειμένου να περιορίσουν τη διέλευση.

Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους, οι γαλλικές αρχές εκφράζουν την απορία τους για τη ραγδαία αύξηση προσφύγων που έχουν καταφτάσει κοντά στα σύνορα με τη Βρετανία. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση των επίσημων γαλλικών αρχών, ο αριθμός των προσφύγων ανερχόταν σε 3.900 άτομα. Οι τοπικές οργανώσεις, ωστόσο, στην καταμέτρηση που έκαναν οι ίδιες και είναι η τελευταία όλων, ανακοίνωσαν σχεδόν το διπλάσιο αριθμό, καθώς, όπως ενημέρωσαν, οι πρόσφυγες στο Καλαί ξεπερνούν τους 7.000, μόνο στον κεντρικό καταυλισμό. Πρόκειται για σαφώς περισσότερους από το «πικ» του περασμένου Σεπτεμβρίου στην ίδια περιοχή, όταν είχαν καταμετρηθεί 6.000 άνθρωποι στο ίδιο σημείο.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε αντιδιαστολή με τις πρόσφατες δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε πει ότι δεν υφίσταται πλέον πρόβλημα στο Καλαί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης